Två supertalanger förstärker AIK

13 maj 2015 11:05

Supertalangerna Oliver Kylington, 17, och Jesper Bratt, 16 är två av svensk hockeys största löften. Därför är det glädjande att det är just AIK-publiken som får avnjuta deras talang under kommande säsong.


Skridskoskicklige Oliver Kylington lånades under förra säsongen ut till AIK från Färjestad. Han imponerade stort i inledningen och hann med fyra mål och tre assist på 17 matcher innan han återkallades till Färjestad. Kylington återvänder nu alltså hem till moderklubben efter några säsongers utflykt.

– Oliver är en oerhörd talang som behöver speltid för att utvecklas. Han har redan hunnit imponera i både SHL och allsvenskan. Men som med alla unga spelare i den här åldern går det upp och ner och därför är det viktigt med stabilitet och kontinuitet. AIK kan erbjuda både den speltid och trygghet som behövs för att utvecklingen ska fortsätta i rätt riktning, säger sportchefen Anders Gozzi.

Jesper Bratt gjorde, som 16-åring (!), under förra säsongen sin debut i A-laget. Den puck- och spelskicklige forwarden är en talang utöver det vanliga och redan nu har många SHL-klubbar ryckt i den lille snidaren.

– Jesper är en av de största talangerna AIK fått fram på de senaste tio. Trots sin ålder har han redan nu ett otroligt välutvecklat hockeytänk och kan genom sin fart, kreativitet och klubbteknik skapa oreda för de flesta försvaren. Det finns såklart massor av utbildning kvar för en så ung spelare, men han är mogen för att utvecklas vidare i A-lagsmiljö. Men vi ska skynda långsamt, vi ska inte stressa fram något utan det är viktigt att Jesper får tid att växa in i A-lagskostymen, säger Gozzi.

Kylingtons kontrakt sträcker sig över två säsonger. Bratt har skrivit på för ett år.