Finalens första rond till AIK
Publicerad: 2019-03-11
Herr
En ordentlig uppvisning med fem gjorda mål i den andra perioden. Det banade vägen för AIK som vann den första finalmatchen hemma mot Oskarshamn.

AIK satte hög fart omgående i den första finalmatchen på Hovet. Chanser saknades inte där AIK hade två ramträffar i den första perioden. Först genom Sam Marklund som styrde pucken i ribban i numerärt överläge. Även Justin Crandall prickade ribban några minuter senare, även detta i numerärt överläge. Perioden slutade dock mållös.

Den andra perioden blev en sevärd historia där AIK visade prov på skicklighet och effektivitet. En som hade ställt in siktet rejält var Gary Nunn ,som gjorde sitt första mål för kvällen efter endast minuten spelad av andra perioden när han drev upp pucken och tryckte in ledningsmålet. Knappt tre minuter senare utökade Nunn AIK:s ledning. Med en snygg dragfint satte han pucken mellan benskydden på Adam Åhman i Oskarshamnsmålet.

AIK var dock inte klara där. Sam Marklund stod påpassligt placerad vid ena stolpen och kunde enkelt stöta in 3-0, efter förarbete av Frödén och Weigel. Då hade vi spelat 6.28 av andra perioden. En glödhet Gary Nunn skulle få kröna sin insats med ett hattrick när han satte 4-0 med fem minuter kvar av perioden. Eric Castonguay avslutade sedan en formidabel andra period med sitt 5-0-mål i numerärt överläge.

Tredje perioden blev en transportsträcka mot segern för AIK:s del. Gästerna lyckades få in en reducering men sedan stängde AIK igen. En stabil laginsats och finalserien inleddes på bästa möjliga sätt för AIK.

Nästa hemmamatch är nu på fredag då den tredje matchen i den HockeyAllsvenska finalen avgörs. Boka din biljett och stötta laget till seger ››