Publicerad: 2019-10-16
herr
Tryoutspelande Cody Bradley gjorde sin första match i AIK-tröjan och agerade poängvinnare när han avgjorde förlängningen borta mot Mora.

Emil Aronsson var tillbaka i JALAS Arena efter sin senaste sejour i Mora och han visade omgående att han var sugen att visa upp sig från sin bästa sida. Men närmare än en träff i masken på Olof Lindblom i Mora-kassen kom han inte ikväll.

Målchanser saknades det inte ikväll. Jacob Svensson åkte sig fri men Lindblom var följsam och täppte till med sin skridsko vid ena stolpen. Vid den andra sidan stod inte heller Johannes Jönsson sysslolös. Trots fint målvaktsspel fick han två gånger hämta ut pucken från nät efter att Mora gjort mål i powerplay. Två mål som var psykologiskt jobbiga för AIK.

1-0 för hemmalaget kom med bara 16 sekunder av den första perioden och 2–1 kom strax efter att Oscar Nord kvitterat i den tredje perioden. Ett hårt slag då AIK hade momentum i matchen efter kvitteringen. Men trots det reste sig AIK.

Oscar Nord gjorde sitt andra mål i matchen och för säsongen när han bröt sig in centralt från högerkanten och hittade en lucka i bortre hörnet med knappa två minuter kvar. Ett mål som tvingade fram en förlängning. Väl där steg Cody Bradley fram och gav AIK bonuspoängen efter att amerikanen varit först på en retur och stött in 3–2-målet.

AIK har börjat hitta formen. Laget har nu tagit åtta poäng på de senaste fyra matcherna. Nästa chans att hjälpa laget ta kliv i tabellen är nu på lördag då Modo kommer på besök. Boka din biljett här ››