Tre viktiga poäng till AIK
Publicerad: 2018-01-10

AIK stod för en 4-0 seger hemma på Hovet mot BIK Karlskoga på onsdagskvällen.

AIK kom ut till matchen med hög fart och satte press på Karlskoga, vilket märktes första halvan av perioden. Den höga pressen resulterade i 1-0-ledning genom Anton Holm efter bara drygt 3 minuter. AIK fortsatte på den inslagna vägen efter ledningsmålet, och var även nära att göra mål flertalet gånger. Spelet avtog en aning och bägge lagen fick chanser i powerplay men förmådde inte att skapa något nämnvärt. Det låga passningstempot med en man mer var en förklaring till att varken AIK eller gästande Karlskoga lyckades utnyttja de numerära överlägena.

”Gnagets” inledning av den andra perioden vara totala motsatsen till den första, passivt och slarvigt. Karlskoga däremot hade laddat i paus och kom ut till den andra perioden med fräscha ben. Gästerna lyckade skapa ett par halvchanser, utan att det resulterade i något nämnvärt. AIK lyckades få med sig ett powerplay i den andra perioden, tredje totalt i matchen, men målen i den spelformen lös fortsatt med sin frånvaro. En mållös andra period, och hemmalaget kunde gå in till den tredje perioden med en 1-0-ledning.

I början av den tredje perioden fick AIK ett gyllene läge att utöka sin ledning efter snyggt klapp-klapp spel, men en passning för mycket och avslutet uteblev. Spelet såg annars ut som stora delar utav matchen, slarvigt och temposnålt. Med knappa 10 minuter kvar av matchen stod Nils Höglander för en vacker soloprestation och ett skott som tyvärr träffade målramen. AIK fick ytterligare ett utmärkt läge att utöka sin leding och punktera matchen då man fick straffslag, som Jens Jakobs förvaltade distinkt, vilket innebar 2-0. Karlskoga plockade ut målvakten i hopp om att få in ett reduceringsmål, men det slutade istället med att Marcus Fornell lade in 3-0 i öppen kasse. Än var det inte slut, ett 4-0 mål skulle komma med fåtalet sekunder kvar av matchen, Éric Castonguay stod för det målet. AIK fick hålla nollan och gjorde 4 mål framåt. 3 viktiga poäng för svartgult.