Bång "Vi behövde knipa en seger på bortaplan"

15 mars 2012 02:29

Daniel Bång har hittar storformen lagom till slutspelet. I AIK:s 3-2 seger mot Luleå i det tredje kvartsfinalmötet gjorde Bång det avgörande 3-0-målet. Tillsammans med Christian Sandberg och Patric Blomdahl bildar han en tung och fysisk enhet.
– Vi försöker bara gå in och gnugga. Det har funkat bra, säger #20 Bång.


Berätta om 3-0-målet.
– Jag fick pucken av Rosén i boxplay och hade ganska bra fart. Jag försökte gå förbi deras kille och slängde väg ett skott. Och den gick in.

Hur viktig var den här seger?
– Klart den är viktig, det är kvartsfinal och vi behövde knipa en seger på bortaplan.

Ni verkar har riktigt bra stäm i er kedja, vad betyder det att Sandberg är tillbaka?
– Vi har spelat ihop länge och hittar varandra ganska bra så det är klart att det är skönt. Sedan har vi fått med oss Blomdahl på slutet och vi försöker bara gå in och gnugga. Det har funkat bra.

Vad gör er så bra?
– Så bra vet jag inte, men vi försöker jobba hårt och får belöning för det. Jag tycker vi sätter ganska bra press på deras backar och vinner puck lite då och då.

Vad har ni fått för direktiv från tränarna?
– Vi har inte fått några klara direktiv på det sättet. Men både jag, Blomman och Sampa har en ganska fysisk spelstil, så jag antar att de vill att vi ska uttnyttja det.

Känslan inför hemmamatchen på Hovet på fredagkväll?
– Det är ny match och bara att ladda om. Det blir grymt att få spela på Hovet igen, det är alltid fantastiskt bra tryck där, så det ska bli riktigt kul.