J20:s huvudtränare Jussi Salo: "Vi lyckades riktigt bra med spelet!"
Publicerad: 2018-11-20
junior
November har hittills varit en bra månad för både J18 och J20.

J20

I början av månaden hade J20 besök av Luleå som man visste var ett starkt topplag. Med höstlovet innan matcherna kunde laget träna dubbelpass och förbereda sig ordentligt inför helgen. Under lördagen var AIK lite slarviga men fick ihop det i slutet av matchen, och huvudtränare Jussi Salo beskriver annars fredagen (5-2 vinst) och lördagen (4-3 vinst) som lite samma typ av match.

-Vi lyckades riktigt bra med spelet, framförallt i egen zon. Säger han.

Innan landslagsuppehållet mötte J20 Skellefteå som även de haft en tajt helg och söndagsmatchen fortsatte med samma tema trots två trötta lag. AIK kunde i tredje perioden trycka in 2- och 3-0 och lämna helgen med ytterligare tre poäng.

Efter uppehållet inledde man med en straffvinst mot Brynäs. Salo beskriver matchen, som var viktig för båda lagen, som otroligt jämn. En slags nervositet fanns dock i laget och efter en timeout reducerade AIK och kunde sen även jobba in 3-3 för att sedan ta extrapoängen i straffavgörandet.

-Nu har vi en riktigt rolig vecka framför oss med back-to-back mot Djurgården och bortamatch mot Västerås. Avslutar Salo förväntansfullt.

J18

Även för J18 har november månad gett utdelning med blandade resultat.

-Efter Södertälje matchen pratade vi mycket om att vi skulle träna mer spel i anfallszon och fick bra utdelning på det mot både SDE (1-5 vinst) och Täby (8-2 vinst). Säger lagets huvudtränare Dennis Fingal.

I den senaste matchen borta mot Almtuna (5-2 förlust) var laget inte lika hungriga och tittar nu istället framåt. Med endast sex matcher kvar tycker Fingal att laget gjort ett godkänt jobb och han ser fram emot att se hur de kan avsluta säsongen.

Emma Carlsson AIK Ishockey