AIK nollat i Södertälje
Publicerad: 2019-11-29
Edvin Olofsson fick göra sin Hockeyallsvenska debut under kvällen men kunde inte rädda AIK från en förlust.

AIK fick en tuff start på matchen. Gästerna fick förvisso spela två gånger med en man mer på isen i den första perioden men utan resultat. När Södertälje fick sitt första powerplay tog det inte många sekunder innan det ringde bakom August Hedlund.

Hemmalaget var det bättre laget i de två första perioder. Södertälje utnyttjade sin fart medan AIK hade stundtals svårt att räkna in motståndarna i egen zon. AIK gjorde tappra försök offensivt men det var för få spelare som följde med i anfallet för att man skulle sätta någon press mot Justin Pogge i Södertälje-målet.

Den andra perioden blev ännu dystrare för de vitklädda gästerna. Södertälje gjorde 3-0 tidigt, vilket gjorde att August Hedlund fick lämna över målet till Edvin Olofsson, som fick det hett om öronen direkt. I sin debut räddade han bland annat en straff kort efter sitt inhopp och visade upp flera fina ingripanden under matchen.

Trots ett fint inhopp från Olofssons sida kunde Södertälje både göra 4–0 och 5–0 i slutskedet av perioden, vilket var spiken i kistan.

AIK spelade visserligen upp sig men fick aldrig hål på Justin Pogge i Södertälje-målet och laget. Matchen slutade 5–0 till Södertälje.