Vilma Nilsson klar för fortsättning i AIK
Publicerad: 2022-05-18
dam
AIK Hockey är mycket glada att presentera att forwarden Vilma Nilsson skriver på för sin femte säsong i klubben.

Calle Wendt, damlagets nya huvudtränare och sportchef, har lagt sin första pusselbit i lagbygget inför kommande säsong. Det är ingen mindre än den unga talangen Vilma Nilsson, som förra säsongen belönades med ett A på bröstet, som förlänger med AIK Hockey.

–Vilma tog redan förra säsongen stora steg och vi ser fram emot att hon tar ytterligare steg i sin utveckling under kommande säsong. Vilma är en träningsvillig spelare som jobbar hårt för att fortsätta utvecklas, berättar Calle Wendt.

Trots sina blott 20 år har Nilsson hunnit med fyra år och drygt 100 matcher i SDHL med AIK efter att hon flyttade ner till Stockholm 2018 från Umeå och moderklubben Björklöven. Vilma har under åren i AIK visat framfötterna och belönades även med rollen som assisterande kapten förra säsongen, och ser nu fram emot att fortsätta sin resa med klubben.

–Att stanna i AIK känns som det rätta alternativet för mig då jag trivs så himla bra och känner att det finns bra möjligheter för mig att ta ytterligare steg i min utveckling här, berättar Vilma Nilsson och fortsätter:

–Förra säsongen var svår att smälta och det var många känslor efteråt, speciellt med tanke på hur avslutningen blev och att vi inte fick ut vår fulla potential som vi hade i laget. Men ganska fort gick frustrationen över till en revanschlust och det gör att jag idag ser fram emot nästa säsong väldigt mycket.

–Att få in en ny röst och ett nytt ledarskap tror jag är nyttigt för oss som grupp. Det blir lite som en nystart. Calle har gett ett bra första intryck och känns väldigt driven till uppgiften, så det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma nästa säsong! Avslutar Vilma.

Kontraktet med Vilma Nilsson är skrivet över säsongen 2022/2023.

AIK Hockey