Seger över Södertälje i målrik tillställning
Publicerad: 2019-08-22
herr
AIK besegrade på torsdagskvällen Södertälje med 6–4 i en sevärd match där man långa stunder dominerade.

AIK fick en tuff start på matchen. Laget fick tidigt spela med en man färre på isen och hamnade lågt i sitt boxplay. Södertälje tog tillvara på möjligheten och hittade nätmaskorna bakom August Hedlund som gjorde sin första match som seniorspelare i AIK.

Utöver målet hade Hedlund en lugn förstaperiod där han enkelt kunde styra undan puckarna med stöten när det behövdes.

Desto mer hade hans kollega i Södertälje som fick freda sitt mål från skottglada AIK-spelare. Oskar Drugge var skottglad av dem alla och på ett av hans skott från blå lyckades Kim Tallberg fånga upp returen och raka in kvitteringen.

Med hjälp av fler powerplay, kunde AIK ta över spelet och var också det lag som skapade flest målchanser. Firma Tallberg, Svensson och Porsberger var ofta och oroade SSK-försvaret.

AIK-ryck i andra perioden

Det fina spelet i numerärt överläge fortsatte, samtidigt som Södertälje spelade odisciplinerat och drog på sig utvisningar. Henrik Rommel satte AIK i förarsätet efter en fin soloprestation som slutade med att pucken hittade krysset. Minuter efter kunde sedan Carl Wassenius utöka ledningen efter att ha varit först på en retur.

AIK dominerade allt mer och gjorde i den andra perioden hela fyra mål och höll Södertälje på ett betryggande avstånd.

En marginal som blev alt mindre ju längre den tredje perioden led. Två snabba SSK-mål gav matchen nerv men AIK lyckades hålla tätt och vann med 6–4 efter att Jacob Dahlström satt spiken i kistan i öppen kasse.

Nästa träningsmatch är nästa torsdag mot Linköping, i Nyköping klockan 19.00.