Publiken ledde AIK till seger

3 januari 2012 23:01

AIK besegrade under tisdagskvällen Brynäs med 5-1 inför 7719 åskådare på Hovet. Hemmalaget gjorde en mycket bra match och man visade att storsegern mot Frölunda för knappt en vecka sedan inte var en tillfällighet. AIK:s målskyttar var Kent McDonell, Rastislav Pavlikovsky, Daniel Bång, Robert Rosén och Oscar Ahlström.


Matchen inleddes i ett högt tempo där båda lagen prioriterade offensivt spel. Många målchanser skapades av framförallt AIK under de inledande tio minuterna, men Johan Holmqvist i Brynäsmålet visade prov på högklassigt målvaktsspel. Matchbilden jämnades sedan ut alltmer i takt med att bortalaget kom upp i AIK:s tempo och sett till heta målchanser under den första perioden var Brynäs minst lika nära en ledningspuck som AIK men 0-0 var ställningen efter de första tjugo minuterna.

Den andra perioden fortsatte med ett underhållande ställningskrig även om kvaliteten i spelet dalade något under mellanakten. Det dröjde till 10:35 innan matchens första mål kom. Kent Mcdonell styrde in 1-0 efter en smart skottpassning från Josh McNevin. Brynäs kvitterade cirka fem minuter senare genom Jesper Ollas i spel fem mot fyra och även period två såg ut att sluta oavgjort. Men med 36 sekunder kvar prickade Rastislav Pavlykovski in 2-1 i spelm fem mot fyra, något som hockeykännare brukar kalla för ett ”psykologiskt viktigt” sådant.

Period tre började med ett tidigt AIK-mål. Daniel Bång fick en pass i höjd med rödlinjen och satte en rasande fart mot Brynäskassen. Efter att ha åkt ifrån sina försvarsspelare sprätte han läckert upp 3-1 i nättaket bakom Holmqvist. Brynäs jobbade hårt för att nå en reducering och man chansade med att ta ut målvakten men istället satte Robert Rosén 4-1 till hemmalaget inför en högt jublande hemmapublik och matchen var klar för hemmalagets del. Slutresultatet blev till slut 5-1 efter att Oscar Ahlström prickat in en vacker passning från brorsan Victor.

Sammantaget var det en mycket underhållande match där AIK bärgade tre mycket viktiga poäng inför en stor publik som bjöd på en fantastisk stämning!