Knapp förlust i premiären
Publicerad: 2019-09-18
Herr
Det blev en bitter start på HockeyAllsvenskan för AIK när Vita Hästen gästade Hovet. Trots chansmässigt övertag vann gästerna med uddamålet.

AIK inledde den HockeyAllsvenska säsongen på ett övertygande vis och satte full fart direkt i inledningen av premiärmatchen mot Vita Hästen på Hovet.

Fem minuter in i den första perioden fick AIK möjligheten i numerärt överläge och visade upp att spelformen kommer att bli ett farligt anfallsvapen även denna säsongen. Några heta farliga lägen där bland annat John Henrion prickade stolpen med ett hårt slagskott. Dock utan någon utdelning.

Trots ett stort spelövertag och flertalet vassa chanser för AIK så var det gästerna som tog ledningen i matchen med drygt tre minuter kvar av inledningsperioden. Således bortaledning efter 20 spelade minuter.

Lika illa som den första perioden slutade för AIK inleddes den andra. Vita Hästen bröt ett AIK-uppspel och utökade till 0-2 efter två spelade minuter.

Hemmalaget hade svårt att komma upp i samma spelmässiga nivå som i första perioden och gästerna tilläts ta över kommandot. När AIK hade en man mer på isen tilldömdes Vita Hästen en straff, som August Hedlund snyggt parerade. Straffräddningen gav AIK en biljett in i matchen och man pressade på för en reduceringspuck. Men varken effektiviteten eller flytet i avslutningarna var på AIKs sida.

Oförmågan att göra mål fortsatte för AIK i den tredje perioden. Trots spel fem mot tre och en viss forcering så gjorde sig avsaknaden av medstuds gång på gång påmind för hemmaspelarna. AIK plockade ut målvakten med fem minuter kvar av ordinarie tid och till slut så kom det förlösande målet när Johan Porsberger efter fint förarbete spräckte målnollan när han pricksköt in 1-2. Men närmare än så kom dock inte AIK.

Närmast väntar nu fyra raka bortamatcher för Gnaget. Nästa hemmamatch spelas onsdagen den 2 oktober då vi tar emot BIK Karlskoga. Boka din biljett och stötta laget till seger ››