Stark moral gav en poäng
Publicerad: 2019-12-04
herr
AIK visade stark moral när man kom tillbaka tre gånger och fick med sig en poäng borta mot Västerås.

Matchen mellan Västerås och AIK fick en svängig start. Efter drygt fyra minuter stod det redan 2-2 på tavlan.

– Det gick snabbt i början av matchen, kommenterade Kim Tallberg i AIK som noterades för sitt första mål när han kvitterade till 2–2.

– Det var viktigt att vi kunde svara med snabba mål och extra kul att få vara med och bidra själv, sa forwarden i periodintervjun med CMORE.

Inför den andra perioden valde Väserås att byta målvakt. in kom Jesper Myrenberg och ersatte Emil Kruse. Jesper fick till en början mest se på när hans lagkamrater bet sig fast i anfallszon och efter ett hårt tryck mot AIK-kassen kom så 3–2 efter att Mika Järvinen varit skymd och inte kunnat avvärja Kenny Källströms skott från blå.

Men gästerna gav sig inte utan spelade upp sig efter målet och kunde på nytt kvittera, denna gång genom Johan Porsberger som med kraft hittade nät bakom Västeråsmålvakten.

Matchen gick till förlängning, där Västerås med blott 27 sekunder sköt hem segern.

AIK visade dock upp stark moral och en krigarinställning som vi hoppas få se mer av i nästa match som är på måndag. Då kommer Almtuna på besök. Säkra din plats ››.