Oscar Ahlström målskytt i sin comeback på Hovet
Publicerad: 2020-01-08
Herr
Både Oscar Milton och Oscar Ahlström fick göra sina första mål i AIK-tröjan men dessvärre var gästernas effektivitet i den tredje perioden ett för stort hinder.

Enligt tabellen var det toppen mot botten men på isen var det desto jämnare. Gästande Björklöven tog förvisso ledningen med 1–0 men AIK var minst lika farliga de gånger man förmådde att skapa tryck i anfallszon. Isac Heens var bland annat nära att näta tidigt men Joe Cannata i gästernas mål var tät längs isen.

Kvitteringen skulle dock komma i den andra perioden genom Oscar Milton i en snabb spelvändning. Oscar bröt ut i stort jubel då målet var forwardens första för säsongen. Hemmalaget såg även ut att lyfta av kvitteringen. Laget spelade för varandra och var kompakta när så behövdes i egen zon och anfallsinriktade när tillfälle gavs. Robin Jacobsson var bland annat en stolpträff ifrån att sätta AIKi förarsätet.

Oturligt nog drog AIK på sig en utvisning i slutskedet av den andra perioden, som gästerna kapitaliserade på. August Hedlund, som visade upp det ena bra ingripandet efter det andra, var chanslös i sidledsförflyttningen på Justin Crandalls passning till Alex Hutchings.

Desvärre grinade oturen AIK i ansiktet och Björklöven kunde gå ifrån till en tremålsledning i den sista perioden. Oscar Ahlström fick göra sitt första mål i AIK-tröjan i powerplay men det var enbart av akademisk betydelse då gästerna till slut skrev siffrorna till 5–2 efter ett sent mål.