Svängig match i Västervik avgjordes i tredje perioden
Publicerad: 2020-01-04
herr
Publiken i Plivit Arena fick se en målglad tillställning där AIK gick tidigt upp till en 2–0-ledning. Men trots den fina starten kunde Västervik gå ikapp och förbi i den tredje perioden.

Gästande AIK stod inför en tuff utmaning under lördagen när man gästade Västervik med totalt nio spelare borta. Men trots manfallet var det inget som syntes till en början. Bröderna Ahlström gjorde sin första match i AIK efter återkomsten och parades ihop med Kim Tallberg. En formation som var pigg och snurrade ofta i offensiv zon. Kedjan satte även AIK i förarsätet efter att Kim Tallberg pangat dit 1–0, mycket tack vare en bra positionerad Victor Ahlström som skymde framgångsrikt framför mål.

Adam Åhman i Västerviks mål hade ingen lyckad start på matchen och efter att ha släppt in ytterligare en lätt puck bakom sig valde han att sätta sig på bänken. Arvid Ljung ersatte mellan stolparna.

Försvaret hade god kontroll på Västerviks anfall men när man inte markerar en sådan målfarlig spelare som Victor Öhman finns det alltid risk att det kommer ringa. Vilket det så gjorde när forwarden lyckades valla pucken i mål via en AIK-spelare.

Västervik växte med målet och kunde även kvittera tidigt i den andra perioden som var hemmalagets från början till slut. Därför kom det lite som en överraskning när det var AIK som tog ledningen genom Isak Sahlqvist. Mika Järvinen visade prov på fint spelsinne när han satte igång ett anfall från egen kasse. Passningen nådde Lucas Feuk som spelade pucken vidare till debutanten Isak Sahlqvist som gjorde sitt första mål i AIK-tröjan.

Men minuten innan periodvilan var Västervik tillbaka i matchen efter att ha kvitterat på nytt. Denna gång i powerplay.

I den tredje perioden var det länge ett ställningskrig om vem som skulle ta tag i taktpinnen. Och det var till slut Västervik som genom Oscar Drugge satte sig själva i förarsätet. Med tre minuter kvar sattes så även spiken i kistan.

I sin jakt på kvittering öppnade AIK upp sig bakåt, vilket Västervik tog tillvara på i form av en snabb spelvändning och slutresultatet 5–3 skrevs med minuter kvar av matchen.