Nedsläpp för en ny säsong | Run of Hope
Publicerad: 2018-09-07
DAM
Imorgon är det dags. AIK:s damer inleder SDHL-säsongen hemma på Ritorp mot de regerande mästarinnorna Luleå. Efter matchen är det "Run of Hope" där supportrar bjuds in till att springa med spelarna i båda lagen till förmån för Barncancerfonden

Nedsläpp är kl 15:00 i hall 3 på Ritorp och det kommer att vara två stycken väl förberedda och taggade lag som går upp mot varandra. Luleå kommer med en match i bagaget från sin premiärborta mot LHC redan ikväll.

– De har en tuff helg framför sig med matcher fredag, lördag och söndag och det ska vi definitivt försöka utnyttja, säger AIK:s Johanna Lagus och fortsätter:

– Vi har haft en jättebra premiärvecka med mycket fart och framför allt mycket kamp på träningarna. Man märker att varje spelare rider på vågen av positiva känslor inför premiären och tar till sig av den energin det ger. Vi kommer att vara väldigt sugna på att sätta ribban redan nu för hur tuffa vi kommer att vara och möta, det kommer förhoppningsvis att bli en riktigt tight och bra match.

Järfälla kök är matchvärd i lördagens premiär. De är huvudsponsor till AIK:s damer och har under flera år nu haft som mål att stötta damverksamheten i dess ambition att sikta mot ett nytt SM-guld.

– Det känns som en självklarhet för oss att stötta en så pass professionell verksamhet som jag vet bedrivs runt hela AIK:s damsektion på Ritorp, säger Järfälla Köks VD Mikael Eriksson och utvecklar sitt resonemang:

– Spelarna jobbar hårt varje dag för sin egen utveckling och för drömmen om ett till guld till föreningen. En stor majoritet av laget har under lång tid spelat i AIK och formats under dess värdegrund och kultur och vill inget hellre än att lyfta klubben framåt. När spelarna gör sitt yttersta för att nå sportsliga framgångar för AIK vill vi på Järfälla Kök göra vårt yttersta för att de ska lyckas med det. Vi är återigen inför säsongen 18/19 stolt sponsor till AIK:s damlag.

Sist, men absolut inte minst, vill klubben åter igen påminna om Run of Hope till förmån för Barncancerfonden. Spelarna i AIK och Luleå springer gemensamt med supportrar efter matchen. Det är ett fint tillfälle att gå in och bidra för en livsviktig sak, men även för att träffa spelare och ledare kring två, vad vi tror, topplag i SDHL. Run of Hope kommer att springas i samarbete med en annan viktig huvudpartner till AIK dam, nämligen ICA Sabbatsberg. Det är ett gediget samarbete som sträcker sig många år tillbaka och som även fortsätter inför denna säsong.

– Vi är stolta att stödja AIK:s damlag och Barncancerfonden genom att delta som sponsor för Run of Hope, säger Garth Dupree, butikschef för ICA Sabbatsberg.

Med det sagt så har vi en lördag på Ritorp att verkligen se fram emot. Framåt stolta AIK!

Anmäl dig till Run of Hope här ››

AIK AIK Ishockey