Straffseger i seriefinalen

24 september 2011 21:40

AIK besegrade under lördagskvällen Frölunda med 1-0 efter straffar. Stockholmarna satte därmed stopp för bortalagets fyra matcher långa segersvit. Stor matchhjälte blev Viktor Fasth som höll nollan för andra matchen i rad under ordinarie speltid.


Den tidiga seriefinalen mellan AIK och Frölunda blev en underhållande tillställning trots att publiken inte bjöds på några mål förrän straffar tvingade fram ett avgörande. De 4815 åskådarna på Hovet fick se en fartfylld match med hög intensitet och fysiskt spel. Om det inte vore för de bägge lagens briljanta målvakter hade matchen sannolikt även blivit en målglad sådan.

Det var en öppen och jämn match som präglades av hårt defensivt arbete med snabba omställningar från såväl AIK som från gästerna. Bortalaget skapade mest i den första perioden medan AIK var bättre i period nummer två. Den sista perioden var helt jämn där AIK tryckte på i början och där Frölunda pressade i slutskedet. 0-0 efter full tid var klart rättvist.

Inget av lagen saknade på något sätt klara målchanser, både AIK och Frölunda hade flera fina tillfällen att näta i numerärt överläge men AIK:s Viktor Fasth och bortalagets Frederik Andersen turades om att visa upp landslagsmässigt målvaktsspel matchen igenom. Inte ens med två man mer på isen lyckades något av lagen att göra mål.

Efter en mållös förlängning väntade alltså straffavgörande där AIK till slut tog hem bonuspoängen. Målskyttar för hemmalaget var Linus Videll och Robert Rosén. AIK:s nästa match är på måndag borta mot Linköping, nedsläpp kl 19.00.

Text: Calle Tennander
Foto: Jesper Zerman