Kvällens motståndare: Tingsryds AIF
Publicerad: 2018-10-22
Herr
Ikväll tar AIK emot Tingsryds AIF på hemmaplan. Nedan går att läsa det du behöver veta om kvällens motståndare.

Ikväll möter AIK åter Tingsryd hockey. Efter att i början av 2000-talet ha blivit tvångsnerflyttade till dåvarande division 1 på grund av skattefusk var Tingsryd ett framgångsrikt lag i denna division. Säsongen 2010/11 kom Tingsryd upp i Allsvenskan. Placeringarna var hela tiden i botten och efter tre säsonger åkte laget ner i Allettan. Två säsonger blev det innan laget åter avancerade upp till HockeyAllsvenskan.

Första säsongen i HockeyAllsvenskan, säsongen 15/16, gjorde laget succé och hamnade på andraplats i grundserien. Därefter gick det utför och säsongen efter blev det en placering på plats sju, och förra säsongen halkade laget ner till plats elva.

Inför denna säsong har laget gjort en del förändringar genom ny tränare i Per Ljusteräng, och en hel nya spelare. Nästan hälften av spelarna är nya för denna säsong, bland annat en del spelare från USA och Kanada. Av förståeliga skäl är det inte många spelare från just Tingsryd, vilket innebär att det är ett hopplock av spelare från olika håll. Utmaningen är således att få spelarna att agera som ett lag!

Sett till resultat är det tydligt att laget inte riktigt har fått allt att stämma. Efter tio spelade matcher ligger Tingsryd klart sist, med enbart sex inspelade poäng. En vinst, och nio förluster varav tre på övertid eller efter straffar.

Premiären borta mot Leksand förlorade Tingsryd med 2–1. Hemmapremiären i Nelson Garden Arena mot Karlskrona slutade 2-3 till bortalaget, inför hela 3 450 åskådare! Fantastiskt med tanke på att Tingsryds kommun har drygt 12 000 invånare!

Efter premiärförlusterna fortsatte det av bara farten. Förluster mot Västerås, Karlskoga, Västervik och Modo blev det innan Tingsryd äntligen kunde bärga hem en seger. I sjunde omgången kom enda vinsten hittills. Vinsten skedde den 9 oktober mot Vita Hästen, och nu hade publiken i Nelson Garden Arena sjunkit till 1 463 åskådare.

Efter vinsten mot Vita Hästen kom ytterligare tre förluster, mot Södertälje, Oskarshamn och senast Pantern.

Det är väl två saker sticker ut vad gäller Tingsryd. Laget har de längsta spelarna, 185,5 centimeter i genomsnitt, att jämföra med AIKs 183,9 cm. Det andra är att Tingsryd bara har släppt in 25 mål. Det hjälper inte mycket när laget bara har gjort 16 mål. Att jämföra med AIK:s 36 gjorda mål och 28 insläppta mål.

Med anledning av de dåliga resultaten har Tingsryd i veckan entledigat Per Ljusteräng som huvudtränare och istället flyttat upp J-20s tränare Rikard Melkersson som ny huvudtränare. Larry Pilut kvarstår som assisterande tränare. Dagens match är alltså första testet för Tingsryds nya tränare.

Carl Falck AIK Ishockey