AIK bygger mur i försvaret – AHL-back förstärker

16 juni 2015 12:08

AIK stärker försvaret med två backar av hög kaliber. Dansken Markus Lauridsen, 24, från AHL-laget Lake Erie Monsters samt talangen Simon Fredriksson, 22, senast i Västerås.


Den danske backtalangen Lauridsen, som tillhört NHL-laget Colorado Avalanches organisation, har de tre senaste säsongerna spelat AHL-hockey i farmarlaget Lake Erie Monsters. Dessutom har han varit en viktig kugge i ett av VM:s överraskningslag de senaste åren; Danmark.

– En skicklig tvåvägsback med bra storlek och bra ålder. Han har en tuff och frän attityd och hakar gärna på offensivt med sin fina skridskoåkning. Dessutom har han en härlig inställning och vill hela tiden vara med och tävla, beskriver sportchefen Anders Gozzi.

Värmlänningen Fredriksson har länge setts som en ”coming man” i svensk hockey. Den stora backtalangen, 195 cm och 100 kg, har tillhört moderklubben Färjestads organisation under hela sin seniorkarriär. Men de två senaste säsongerna har han varit utlånad till de allsvenska klubbarna Karlskrona och Västerås för värdefull rutin.

– En stor back som är skicklig defensivt. Hans storlek ger honom bra räckvidd och han är väldigt jobbig att möta i egen zon. Tidigare har han kanske varit lite ranglig, men nu har han vuxit i seniorkostymen och har stor utvecklingspotential, säger Gozzi och fortsätter att jämföra backen med en annan defensivt skicklig AIK:are:

– Det är en ny Fredrik Carlsson.

Båda spelarnas kontrakt sträcker sig över kommande säsong.