Två viktiga poäng bärgades mot Vita Hästen
Publicerad: 2018-03-04

AIK tog två viktiga poäng i hemmamatchen mot Vita Hästen efter att Anton Holm avgjort i förlängningen.

Matchen på Hovet började tight där det var två lag som inte gav många millimeter i egen zon till motståndet. Hemmalaget AIK var de som tog tag i taktpinnen men hade svårt att komma till några vassa möjligheter. Närmast var Jesper Frödén i powerplay som fick skottläge i slottet men Pontus Sjögren räddade med hjälp av axeln.

AIK hade god kontroll på gästerna som hade svårt att etablera något tryck mot Linus Lundin. Men trots övertaget var det 0–0 när första perioden var till ända. Andreas Hjelm ansåg att det var en godkänd insats men saknade trafik framför mål.

– Vi måste in framför mål och störa mycket mer. Nu får målvakten fri sikt, sa #22 efter den första perioden.

I den andra perioden steg Nils Höglander in i handlingen och visade upp fin teknik när han trollade bort en motståndare och var sedan ytterst nära att ge AIK ledningen. Kort efter fick hemmalaget powerplay och målchanserna avlöste varandra och pucken studsade längs mållinjen men det ville sig inte för Gnaget.

Istället var det gästerna – som på sitt första skott i mellanakten – tog ledningen genom August Gunnarsson som hittade ett hål mellan benskydden på Linus Lundin.

Gästerna hade endast mäktat med fem skott efter två perioder men var dock det i ledning. Nils Höglander – som var pigg under matchen – var besviken att inte få in pucken.

– Jag har haft lite oflyt den här säsongen, men det är bara att fortsätta, sa #89 i den andra periodpausen.

Och AIK fortsatte att trumma på och lyckades få in den så viktiga kvitteringen tidigt i den tredje perioden genom Jens Jakobs som slets sig fram till ett friläge som #26 förvaltade på bästa sätt.

Trotts ett kraftigt övertag lyckades tyvärr inte AIK att ta hem alla tre poäng utan matchen gick till förlängning. Väl där tilldelades Vita Hästen ett straffslag – men Linus Lundin var följsam och räddade. Istället var det Anton Holm som avgjorde med knappa minuten kvar och bonuspoängen till AIK.

Nästa match – vilket är den sista i grundserien – är nu på onsdag när Troja/Ljungby kommer på besök.