Eländig start grusade chans till poäng
Publicerad: 2017-11-29

Återigen var det ett fåtal minuter som förstörde hela matchen för AIK:s del. Efter halva första perioden spelad hade Björklöven gått ifrån till en fyramålsledning. Gnaget spelade upp sig men kom aldrig närmare än en reducering av kapten Sandberg.

Efter en avvaktande inledning på matchen kom den igång på allvar i samband med att Ludvig Claesson åkte på en utvisning – som var svår att motivera. I det efterföljande numerära överläget lyckades Austin Farley positionera sig fri framför Erik Källgren och hade bara att sätta dit klubban till 1–0.
Målet gav en positiv injektion för hemmalaget som minuten senare utökade ledningen till 2–0, återigen med en man mer på isen.

Gästerna saknade struktur i spelet och var stundtals smått vilsna i egen zon.
Björklöven-spelarna bjöds på en ocean av ytor och Cody Murphy gav laget 3–0 efter ynka tio minuter spelade. Sekunderna efter slarvade AIK igen och hemmalaget utnyttjade det till fullo.
4–0 efter halva perioden spelad tvingade Mitell och AIK att ta timeout.
Gnaget ryckte upp sig en aning spelmässigt men skadan var redan skedd.

Även i den andra perioden åkte AIK på en utvisning men den här gången var det gästerna som var nära att måla. Henrik Marklund var centimeter från att få in pucken i öppet mål men en björklöven-klubba var i vägen.

Det var ett mer hungrigt AIK som kom ut till spel och hade lättare att bita sig fast i offensiv zon. Laget skapade tre kvalificerade chanser i upptakten av perioden men hade förtvivlat svårt att få in pucken.

Till slut skulle så de vitklädda spelarna få jubla. Kapten Sandberg lyckades göra mål efter att Max Lindholm hittade kaptenen med en fin passning som gick diagonalt genom Björklövens zon.

Målet till trots blev det aldrig någon spänning. Hemmalaget spelade av matchen och AIK hade inte den kvalité som krävdes för att luckra upp försvaret.

Slutresultatet skrevs till 4–1 till Björklöven.