Nordström "Det känns jättebra"

30 maj 2012 13:28

AIK:s center Joakim Nordström skrev i måndags på ett treårskontrakt med NHL-klubben Chicago Blackhawks. Under säsongen 2012/2013 kommer Nordström att lånas ut till AIK.
– Det känns självklart jättebra och kul, säger juniorvärldsmästaren om det nya kontraktet.


Ett treårskontrakt med det klassiska NHL-laget Chicago Blackhawks, hur känns det? – Det känns självklart jättebra och kul!

Vad innebär det att du skriver på för Chicago redan nu? – Inte så mycket egentligen. Jag kommer i juni åka över på deras första camp, som jag gjort de senaste åren. Det blir en vecka med träning, träffa organisationen och de andra spelarna som är i samma situation som jag är i. Sedan åker jag tillbaka och tränar med AIK som vanligt.

Vad betyder det för din utveckling att få åka över på deras camper?
– Jag tycker det är skitkul att få åka över en vecka och testa på lite nya grejer. Både med fysträning och isövningar. Det är erfarenhetsmässigt utvecklande och man får ett bredare sortiment på övningar man kan köra.

Du och Chicago för en kontinuerlig dialog under säsongen, vad handlar den om?
– Vi har haft ganska god kontakt under båda åren sedan jag draftades. Det har blivit lite mer under det senaste halvåret då det blivit aktuellt att skriva kontrakt. Mycket handlar om utvecklingen och vilken fas man är i.

Men nu väntar en säsong med AIK, vad är dina mål?
– Jag har inte satt några specifika mål ännu, men jag vill bli bättre på alla fronter. Vi har en bra trupp och det ska bli kul att få sätta igång på riktigt.