Inför AIK - Södertälje SK: "Vi ska åka massa, massa grillor"

10 november 2017 16:00

Äntligen kunde AIK i onsdagskväll bryta den trista förlustsviten när man genomförde en bra bortamatch mot Tingsryd och vann med 0-3. Imorgon är det återigen dags för match när Södertälje väntar i ett klassiskt möte som kommer att dra en hel del publik. Tomas Mitell och Max Lindholm pratar ner vinsten senast och blickar fram emot morgondagens match.


Efter tre raka förluster var det så äntligen i onsdags dags för AIK att ro hem 3 poäng till Stockholm.

– Kändes jättebra! Tycker vi gör en bra match och vinner välförtjänt. Vi gör det vi kom överens om innan matchen. Vi åker mycket skridskor, intensiteten var bättre, kampviljan likaså. Generellt sett var det den stora anledningen till att vi vann matchen, säger Tomas Mitell.

- Väldigt skönt att kunna sätta sig på bussen hem med 3 hembärgade poäng. För lagets skull och möjligheten att bygga upp en ny vinstreak, så det kändes kanon, säger Max Lindholm.

AIK visade upp en kämpaglöd på isen som varit saknad.

- Just de grejerna jag nämnde vad gäller skridskor, intensitet och kampvilja gjorde att vi förtjänade att vinna. Sen är vi ganska skickliga i matchen, precis som många säger att vi i grunden är, men det ska jobbas för det också. Och det är väl det som blir en viktig nyckel hela året, säger Tomas.

Vi åker grillor som djur där ute. Vi trampar på som fan och vill vinna till varje pris. Det tycker jag syntes väl ute på isen med skridskoåkningen och hur vi genom den löser situationer ute på isen. Vi åker mer grillor än Tingsryd, så enkelt var det och det bidrog till att vi förtjänade att vinna matchen. Vi ville vinna mer än dem och spelade bättre hockey än dem vilket gav oss 3 välförtjänta pinnar, säger Max.

Inför matchen pratade Tomas om vikten av att fullfölja situationer ute på isen. Att han var tillfredsställd med Joakim Thelins mål var inte svårt att lista ut.

- Jag sa det till Jocke att det där målet hade vi inte gjort om det var i Almtuna- eller Modo-matchen. då åkte vi inte på de puckarna. Så det är ju Jockes fullföljande av situationen som leder till att deras back tappar pucken. Ett mycket bra exempel på det vi pratade om innan. Just Jocke var även en av de bättre i matchen och hade fler lägen än vad han haft de senaste omgångarna, säger Tomas.

Många höjde lite på ögonbrynen när laguppställningen släpptes en timme före matchstart. I denna match skulle säsongens stora första omformering av kedjorna ske.

- Det var väl att vi kände att kedjan med Castonguay, Sandberg och Holm levererade otroligt bra omgång efter omgång i början och att det är svårt att hitta en sån leading line. Sen hade de lite soppatorsk och vi fick inte ut så mycket som vi ville av att ha tre så bra individuella spelare i samma kedja. Så nu kände vi att det är dags att byta lite. Det har väl egentligen varit något vi utvärderat varje omgång då Sampa är en av seriens bästa tekare och en väldigt bra center generellt plus att han kan leda en kedja på egen hand. Vi la många ägg i samma korg så att säga. Ett tag där levererade de extremt bra och vann några matcher åt oss, sen är det inte lätt att hitta en sådan leading line heller men som sagt det har varit en utvärdering. Vi hade väl på känn att vi tids nog skulle behöva ändra, men så länge de levererade fanns det ingen anledning att byta, berättar Tomas.

En som fick nya kedjekamrater var Max Lindholm som även spräckte målnollan för AIK i matchen.

– Tycker alltid det är bra när man kommer in i en liten dålig trend att man vaskar om lite, vilket gjordes nu. Och den här gången blev det bra utdelning. Jag trivdes bra med Sampa och Holm. De spelar alltid med mycket fart och man får bra passningar att jobba med. Det är bara att tuta och köra där på kanten, säger Max.

I övrigt är Max nöjd med tillvaron i AIK.

- Jag trivs jättebra i AIK, varit här i 4 år nu och alla har varit fantastiska. Jag ser inget i nuläget som gör att jag skulle vilja lämna AIK så jag är tacksam över att jag får vara här, berättar Max.

Det är alltså dags för ny match imorgon och ledorden för matchen är bekanta.

Intensitet, skridskoåkning och kampvilja. Som alltid. Jag tror också att de kommer släppa lite anspänning och att man får med sig publiken på ett annat sätt när de ser att vi kör hårt ute på isen och är villiga att lägga ner vår själ i att vinna matchen, säger Tomas.

- Vi vet att SSK är inne i en bra trend, de har vunnit många matcher på sistone. Så de är bra just nu. För oss gäller det att vi håller oss till vårt spel och åker massa, massa grillor, precis som sist. Så länge vi gör det så ger vi oss själva en mycket bra chans att vinna matchen, det gäller också att vi är påslagna från start för som sagt, Södertälje är bra nu, säger Max.

Hovet ser även ut att bli välbesökt med mycket folk imorgon. Vad betyder det?

Blir kul! Gillar också säsongskortsbytet man gjort med SSK. Blir det mer bortafans så blir det mer liv på vår klack också så det finns många bra aspekter med det hela. Det är perfekt för oss också att spela inför mycket folk hemma. Det är något man måste lära sig att hantera. Samtidigt är det en vanesak, är man inte van vid det kanske man blir darrig. Ska vi gå långt i år behöver vi iaf vara bra hemma inför mycket folk, berättar Tomas.

- Jättekul när det blir lite extra folk och det blir lite tryck från klacken. Det är alltid en annan grej med att för mycket folk så kan inte säga annat än att jag ser fram emot det, säger Max.

Nästa hemmamatch

AIK - Södertälje SK | Lör 11 nov | 15.15 | Hovet | Biljettlänk ››