J20 tog hem bronsmedaljen

2 april 2017 18:19

I en dramatisk bronsmatch med HV71 lyckades AIK ta hem bronsmedaljen efter att Oliver Ödman-Hadzinikolic avgjort matchen med 30 sekunder kvar.


Första perioden gick till HV då man lyckades göra mål på AIK:s misstag. AIK satte hög press på HV men hade det svårt att komma in på mål.

I den andra perioden spelade AIK riktigt bra. Man tog tillbaka spelet som man haft i tidigare matcher i slutspelet och tog ledningen med 3-2. Målen gjordes av Ahlberg, Cederbrant och Dahlgren.

I tredje perioden startade AIK återigen darrigt. HV kunde både kvittera och ta ledningen. Efter målen tog AIK time out för att samla ihop laget. Det gav resultat.AIK kvitterade genom Valdemar Ahlberg som gjorde sitt andra mål i matchen. Strax därefter åkte AIK på en utvisning vilket gav HV ett jätteläge att avgöra matchen. AIK spelade då ett riktigt bra boxplay och höll HV ute vid sargerna. Efter att laget klarat av utvisningen fick AIK ny energi och segermålet 5-4 sattes av Oliver Ödman Hadzinikolic 59:30.

HV gjorde en sista anstormning för att få ner pucken i AIK:s zon men kom ingenstans - mycket tack vare att AIK:s uppoffrande spel som hela tiden förstörde HV:s uppspel.

Oscar Dahlgren om matchen:

– Vi gjorde en svag första period vilket HV utnyttjade. I andra perioden kom vi ut som ett nytt lag. Vi gjorde bra värderingar och ägde ytorna vid båda målen.

Efter två perioder ledde ni med 3-2 men tappade i inledningen av tredje perioden. Vad sa ni till laget i periodpausen?

– Vi sa att vi skulle hålla oss på banan, att minimera utvisningarna. Vi skulle ha pucken framför oss hela tiden, men vi var inte på tårna helt enkelt och släppte in HV i matchen igen.

Ni tog time-out efter HV:s 3-4, vad sa ni till laget?

– Att vi skulle ha tålamod och få upp arbetsinsatsen igen. Vi fick lite effekt när vi kvitterarade och efter det fick hela laget mer energi, även om det var trötta spelare.

Sent i tredje perioden får HV chans i powerplay, hur gick tankarna då?

– Vi har spelat bra i boxplay så vi hade sagt till laget att ha tålamod vilket de hade. HV hade ett par bra lägen med Zetterquist stängde igen totalt. Vi klarade av utvisningen och Hadzi (Oliver Ödman-Hadzinikolic) fick avgöra 59:30.

– Det var starkt av grabbarna att fortsätta att jobba hårt efter alla förluster under säsongen. Laget trodde på det vi gjorde. Ett starkt ledarskap i gruppen gav energi och slutligen en riktigt stark laginsats, avslutar Dahlgren.