Trots starkt stöd räckte det inte hela vägen
Publicerad: 2019-03-15
Trots ett AIK med starkt stöd i publiken lyckades de inte att få in en ledningspuck utan Oskarshamn åkte hem med en ledning med 2-1 i matcher.

Ikväll var det dags för den tredje matchen i den Hockeyallsvenska finalen. Första matchen vann AIK övertygande med 5-1 på Hovet, den andra matchen vann Oskarshamn hemma med 3-1. Den tredje matchen ikväll spelades inför ett nästan fullsatt Hovet. Trots ett AIK med starkt stöd i publiken lyckades det inte att få in en ledningspuck utan Oskarshamn åkte hem med en ledning med 2-1 i matcher.

Och åskådarna fick se en match med mycket dramatik och heta känslor. Redan efter en dryg minut blev det en dubbelutvisning.

AIK var ganska stressat och i en tilltrasslad situation framför Johannes Jönsson lyckades Oskarshamn göra matchens första mål, som godkändes först efter videogranskning.

Oskarshamn drog därefter på sig en utvisning, men innan de två minutrarna tog slut fick ytterligare en Oskarshamnsspelare besöka utvisningsbåset. Strax därefter spelade en Oskarshamnspelare pucken ut över sargen vilket innebar att AIK fick fortsätta spela med fem spelare mot tre.

Och AIK utnyttjade den situationen och reducerade först genom Jesper Fröden, strax efter fortsatte Sam Marklund genom att göra ytterligare ett mål.

I den andra perioden inledde AIK i PP, men det blev det inget mål. Oskarshamn utnyttjade en AIK utvisning och reducerade till 2-2. Det närmaste AIK kom till ett ledningsmål var ett skott i ribban. Ett Oskarshamn som var hetare avslutade perioden med att göra ett ledningsmål i absolut sista sekunden, efter att ha vunnit tekningen i AIKs zon.

Detta blev också det avgörande målet. AIK försökte ta över taktpinnen men istället fick Oskarshamn ett friläge som Jönsson gjorde en suverän räddning på. AIK fick spela i 5-3 igen men lyckades inte få in pucken bakom Oskarshamns duktiga målvakt Christoffer Rifalk. AIK tryckte på men Oskarshamn försvarade sig effektivt.

AIK försökte trycka på och tog ut målvakten men lyckades inte avgöra matchen, som Oskarshamn vann med 3-2.