Tre poäng efter sent avgörande

9 oktober 2019 21:37
Herr

AIK bärgade tre poäng borta mot Västervik efter ett sent avgörande från Carl Wassenius klubba.


Kvällens match inledde och slutade på bästa möjliga sätt för dem svartgula.

Emil Aronsson gav AIK ledningen efter bara 35 sekunder. I ett två-mot-ett-läge valde John Henrion att finta skott och istället passa sin anfallskollega som bara hade att raka in pucken i öppen kasse.

Men Västervik skulle komma tillbaka efter chockstarten. Hemmalaget har haft det kämpigt på sistone, men något som leverar är deras spel i numerärt överläge. Något AIK fick erfara två gånger om då Västervik både kvitterade och tog ledningen efter mål i powerplay.

Kedjan med Marklund - Svensson - Porsberger visade stundtals fin kemi men likt övriga i bortalaget hade de svårt att få spelet att stämma över en längre period. Mycket på grund av antalet utvisningar som laget ådrog sig.

Inför den tredje perioden var hemmalaget i förarsätet men efter att Elias Lindström styrt in kvitteringen var matchen åter en öppen historia. När sedan alla väntade in en förlängning fick Carl Wassenius chansen att avgöra.

Slarv av Västervik-spelare i egen zon gav Jacob Svensson pucken i slottet. Han blev omgående pressad av två motståndare och släppte därför pucken skickligt bakom sig till Wassenius som avgjorde med endast 18 sekunder kvar av matchen.

Vinsten var lagets andra raka och på fredag är det chans för ytterligare segerfirande då Björklöven kommer på besök.

Var på plats och stötta laget att ta kliv i tabellen ››