Muzito-Bagendas första mål bäddade för tre poäng
Publicerad: 2018-10-22
AIK visar upp fortsatt fin hemmaform när man på måndagskvällen besegrade Tingsryd med 4-2.

AIK inledde matchen med en stort spelövertag och man tog ledningen efter 8.12. Daniel Muzito-Bagenda hittade Eric Castonguay i mittzon som drev mot mål och skapade en 2 mot 1-situation tillsammans med Gary Nunn. Castonguay gick på eget avslut och pricksköt in 1-0 mot sin forna klubb. Det var Castonguays första mål på hemmais denna säsongen.

AIK radade efter ledningsmålet upp flera bra möjligheter men lyckades inte överlista Andreas Ljunggren i Tingsrydsmålet fler gången i den första perioden.

När endast knappa minuten var spelad av den andra perioden lyckades Tingsryd efter en omställning kvittera till 1-1. Efter kvitteringsmålet så svängde matchen över en aning till gästernas fördel som med hjälp av två numerära överlägen skapade tryck mot Johannes Jönsson i AIK-kassen. AIK redde ut stormen och stärkta av ett stabilt boxplayspel kunde man återigen ta ledningen i matchen genom Daniel Muzito-Bagenda.

Efter 2-1-målet släppte AIK rejält på handbromsen och dominerade tillställningen totalt. Trots en rad klara lägen, där bland annat Sam Marklund hade två fria möjligheter framför mål och Philip Broberg träffat stolpen, så dröjde det till 18.33 in i den andra perioden innan utdelningen kom när Sam Marklund till slut fick trycka dit pucken fram till 3-1.

I den tredje perioden var det ganska öppet spel fram till det återstod drygt fem minuter av perioden. AIK drabbades en utvisning varpå Tingsryd plockade ut målvakten för att spela sex mot fyra. Med öppen kasse skickade Johan Larsson in pucken från egen zon fram till 4-1 efter 15.52. Gästerna lyckades sedan reducera till 4-2 efter 17.08 och det blev lite spänning i matchen igen. AIK höll dock ut vilket resulterade i tre väldigt sköna poäng.

Nästa hemmamatch är mot Karlskrona nu på fredag den 26/10 klockan 19.00. Redan nu är det över 5000 biljetter bokade.