Årsstämma i AIK Ishockey AB
Publicerad: 2021-06-21
Aktieägarna i AIK Ishockey AB (publ), org nr 556693–7867, kallas härmed till årsstämma måndagen den 19 juli 2021. Med anledning av coronapandemin har styrelsen beslutat att årsstämman 2021 genomförs utan fysisk närvaro av aktieägare, ombud och utomstående och att aktieägare ska ha möjlighet att utöva sin rösträtt endast genom poströstning före stämman.

Blanketter att ladda ned för poströstning

Anmälan- och poströstningsformulär

Fullmaktsformulär

Upplever du problem att öppna PDF-länkarna (t.ex om du använder Google Chrome) rekommenderar vi att du testar att byta webbläsare. Har du fortfarande problem att ladda ner dem är du välkommen att kontakta oss.

Deltagande vid stämman

Aktieägare som önskar delta i stämman genom poströstning ska:

• vara upptagen som aktieägare i den av Nordiska Värdepappersregistret AB förda aktieboken på dagen för stämman, och

• anmäla sig genom att avge sin poströst enligt anvisningarna under rubriken ”Poströstning” nedan i sådan tid att poströsten är bolaget tillhanda senast fredagen den 16 juli 2021.

Poströstning

Aktieägare får utöva sin rösträtt vid årsstämman endast genom att rösta på förhand, s k poströstning, enligt 22 § lagen (2020:198) om tillfälliga undantag för att underlätta genomförandet av bolags- och föreningsstämmor. För poströstningen ska ett särskilt formulär användas. Poströstningsformuläret finns tillgängligt på www.aikhockey.se. Poströstningsformuläret gäller som anmälan till stämman.

Ifyllt och undertecknat poströstningsformulär ska skickas med post till AIK Ishockey AB, Årsstämma 2021, Gårdsvägen 4, 169 70 Solna eller med e-post till [email protected]. Ifyllt och undertecknat poströstningsformulär ska vara bolaget tillhanda senast den 16 juli 2021. Aktieägaren får inte förse poströsten med särskilda instruktioner eller villkor. Om så sker är hela poströsten ogiltig. Ytterligare anvisningar och villkor framgår av poströstningsformuläret.

Om aktieägare poströstar genom ombud ska en skriftlig och daterad fullmakt undertecknad av aktieägaren biläggas poströstningsformuläret. Ett fullmaktsformulär finns tillgängligt på www.aikhockey.se. Om aktieägaren är en juridisk person ska registreringsbevis eller annan behörighetshandling bifogas poströstningsformuläret.

Förslag till dagordning

  1. Val av ordförande vid stämman.
  2. Val av en justeringsperson.
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd.
  4. Godkännande av dagordning.
  5. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad.
  6. Framläggande av årsredovisningen och revisionsberättelsen.
  7. Beslut om fastställande av resultaträkningen och balansräkningen.
  8. Beslut om ansvarsfrihet gentemot bolaget för styrelseledamöterna och verkställande direktören.
  9. Beslut om disposition av bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen.
  10. Beslut om antalet styrelseledamöter och styrelsesuppleanter samt antalet revisorer och revisorssuppleanter.
  11. Beslut om arvoden till styrelsens ledamöter och revisor.
  12. Val av styrelseledamöter.
  13. Val av revisor.
  14. Beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission av aktier m.m.
  15. Beslut om ändring av bolagsordningen.

Beslutsförslag

Punkt 1 - Val av ordförande vid stämman

AIK ISHOCKEYFÖRENING (AIK IF) föreslår Odd Swarting som ordförande vid stämman eller, vid hans förhinder, den som AIK IF istället anvisar.

Punkt 2 - Val av en justeringsperson

Styrelsen föreslår att Hans-Åke Johansson utses att jämte ordföranden justera protokollet, eller vid hans förhinder, den som styrelsen istället anvisar. Protokolljusterarens uppdrag innefattar även att kontrollera röstlängden och att inkomna poströster blir rätt återgivna i stämmoprotokollet.

Punkt 3 - Upprättande och godkännande av röstlängd

Den röstlängd som föreslås godkännas är den röstlängd som upprättats av stämmans ordförande, baserat på bolagsstämmoaktieboken och inkomna förhandsröster, som kontrollerats av justeringspersonen.

Punkt 9 - Disposition av bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen

Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 1 maj 2020 – 30 april 2021 och att resultatet balanseras i ny räkning.

Punkt 10 - Antalet styrelseledamöter och styrelsesuppleanter samt antalet revisorer och revisorssuppleanter

AIK IF föreslår fem stämmovalda styrelseledamöter utan några suppleanter och att bolaget ska ha ett registrerat revisionsbolag som revisor.

Punkt 11 - Arvoden till styrelsens ledamöter och revisor

AIK IF föreslår att inget arvode ska utgå till ledamöterna och att arvode till revisor ska utgå enligt godkänd räkning.

Punkt 12 - Val av styrelseledamöter

AIK IF föreslår omval av styrelseledamöterna Johan Palmgren, Peter Säll, Alexis Wicklin, Lars Ekholmer och Stefan Prucha för tiden intill slutet av årsstämman 2022.

Punkt 13 - Val av revisorer

AIK IF föreslår omval av det registrerade revisionsbolaget Mazars AB för tiden intill slutet av årsstämman 2022. Revisionsbolaget har meddelat att Pia Holmström fortsatt kommer att utses till huvudansvarig revisor.

Punkt 14 - Bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission av aktier m.m

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om ett bemyndigande för styrelsen enligt följande. Styrelsen ges rätt att, vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma, besluta om nyemission av aktier av serie A och/eller serie B. Bemyndigandet omfattar även rätt att besluta om emission av teckningsoptioner och/eller konvertibler berättigande till teckning av/konvertering till aktier av serie A och/eller B. Styrelsen har rätt att bestämma att nyemission/emission ska ske med företrädesrätt för aktieägarna eller med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. Betalning ska kunna ske kontant, med apportegendom, genom kvittning eller med annat villkor som avses i 2 kap. 5 § andra stycket punkterna 1-3 och 5 aktiebolagslagen. Styrelsen får i övrigt bestämma villkoren för nyemission/emission. Syftet med bemyndigandet och skälen till eventuell avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att emissioner ska kunna ske för att finansiera bolagets fortsatta verksamhet, möjliggöra investeringar, erbjuda nya samarbetspartners ägande i bolaget samt att i övrigt tillföra bolaget kapital. Styrelsens ordförande, eller den som denne förordnar i sitt ställe, bemyndigas att vidta de smärre justeringar i beslutet som kan visas erforderliga i samband med registrering av beslutet vid Bolagsverket eller på grund av andra formella krav.

Punkt 15 - Ändring av bolagsordningen

Enligt 7 kap. 4 § och 4 a § aktiebolagslagen (2005:551) framgår att styrelsen får samla in fullmakter samt besluta att aktieägarna ska kunna utöva sin rösträtt per post inför en bolagsstämma om det anges i bolagsordningen. Styrelsen föreslår därför att årsstämman 2021 beslutar att infoga en ny paragraf (§) i bolagsordningen för att möjliggöra att styrelsen får samla in fullmakter samt tillåta poströstning inför bolagsstämma.

Föreslagen lydelse ny § 12

”§ 12 Insamling av fullmakter och poströstning

Styrelsen får samla in fullmakter enligt det förfarande som anges i 7 kap. 4 § 2 stycket aktiebolagslagen (2005:551).

Styrelsen får inför bolagsstämma besluta att aktieägarna ska kunna utöva sin rösträtt per post före bolagsstämman enligt vad som anges i 7 kap. 4 a § aktiebolagslagen (2005:551). Poströstning ska om styrelsen så beslutar kunna ske med elektroniska medel.”

Särskilda majoritetskrav

Beslut enligt punkterna 14 och 15 är giltiga endast om de biträtts av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.

Handlingar

Styrelsens fullständiga förslag framgår ovan. Förslag och handlingar, inkluderat kallelsen och bolagets årsredovisning och revisionsberättelse, framläggs genom att de hålls tillgängliga hos bolaget på Gårdsvägen 4 i Solna och på www.aikhockey.se senast tre veckor före stämman. Handlingarna skickas till de aktieägare som särskilt begär det och uppger sin post- eller epostadress. Bolagsstämmoaktieboken kommer att hållas tillgänglig hos bolaget på ovanstående adress.

Aktieägares rätt att få upplysningar

Aktieägare kan inför stämman begära upplysningar i enlighet med 7 kap 32 § aktiebolagslagen.

Begäran om sådana upplysningar ska lämnas skriftligen till AIK Ishockey AB, Årsstämma 2021, Gårdsvägen 4, 169 70 Solna, eller via e-post till [email protected]. Frågorna ska vara bolaget tillhanda senast den 9 juli 2021. Upplysningarna kommer att hållas tillgängliga på bolagets hemsida www.aikhockey.se och hos bolaget, senast den 14 juli 2021. Upplysningarna skickas också till de aktieägare som begär det och uppger sin adress.

Solna i juni 2021

AIK ISHOCKEY AB

Styrelsen

AIK Hockey