Tung förlust efter ras i tredje perioden
Publicerad: 2019-12-09
herr
Matchen såg länge ut att sluta i svartgul seger men med bara minuten kvar kunde Almtuna vända och åka hem med samtliga tre poäng.

Hemmalaget inledde pigg och Johan Porsberger hade två bra lägen att sätta AIK i förarsätet, Men efter den lovande starten kunde gästerna kliva in i handlingarna genom spel fem mot tre. Som dock blev resultatlöst, mycket tack vare en tight box och bra målvaktsspel från Mika Järvinen.

AIK mönstrade en fjärdekedja idag där samtliga är födda på 00-talet. William Brännmark, Oliver Tärnström och Lucas Feuk gjorde heller inte bort sig utan bidrog med energi till övriga lagkamrater. En energi som steg ytterligare i den andra perioden när Henrik Rommel, som var tillbaka efter ett par matchers frånvaro på grund av sjukdom, satte dit 1–0 i powerplay.

Jacob Dahlström visade prov på kämparglöd hela matchen och fick krönta sin insats i den tredje perioden med ett mål, vilket dubblade AIK:s ledning. Men bara minuten senare var det åter match när Almtuna reducerade och inom loppet av en minut i matchens slutskede gjorde gästerna både 2–2 och 3–2.

Nästa match för AIK är på onsdag då Kristianstad kommer på besök. Boka din biljett här ››