Välkommen tillbaka Oscar Steen!

28 juli 2015 20:08

Idag blev det klart att Oscar Steen kommer ta en av centerplatserna kommande säsong. – Det känns bra att vara tillbaka i AIK och det ska bli kul att få spela för Roger Melin och Anders Gozzi igen, säger den 33-årige hemvändaren.


Oscar kom till AIK säsong 2010-2011 när laget gick upp till SHL och var en bidragande faktor till att laget gick till slutspel de första två säsongerna. Inte minst säsong 2011-2012 då AIK formerade en av SHL:s mest fruktade förstakedjor där Oscar spelade som motor mellan Richard Gynge och Robert Rosén. Oscar spelade alla fyra säsonger med AIK i SHL och medverkade i nästintill alla matcher (!).

Efter kvalserien 2014 var Oscar tvungen att rehabilitera en skada som han ådrog sig under säsongen och många hoppades att han skulle ansluta till AIK när han kom tillbaka, mitt under föregående säsong. Det blev inget den gången, men Anders Gozzi visade tidigt intresse för att ta hem Oscar Steen till AIK igen när hans kontrakt med Västerås löpte ut.

- Oscar har gjort ett bra jobb för oss tidigare. Han är en spelskicklig, smart tvåvägscenter som alltid ger hundra i varje byte. Han kommer bidra med rutin till det här laget och göra andra spelare bättre, svarar Anders Gozzi på varför man velat att Steen ska ta en centerplats i laget.

Oscar har på 241 matcher hunnit göra 113 poäng för AIK. Kontraktet är skrivet på två säsonger.

Var med och välkomna tillbaka Oscar Steen till AIK redan imorgon vid lagets första isträning på Hovet. Det är fritt inträde, men anmäl gärna att du kommer på träningen här.