SSK snäppet vassare inför storpublik
Publicerad: 2017-11-11

Gästerna Södertälje SK var strået vassare i dagens match mot AIK. Trots ett kraftigt övertag i skottstatistiken slutade hemmalaget mållöst och SSK inkasserade tre poäng.

Över 5000 åskådare hade bänkat sig på Hovet till klassikermötet mellan AIK och Södertälje SK.
AIK fick en tuff start på matchen och hamnade direkt på botbänken. Gästerna tog inte tillvara på spelet i numerärt överläge men höll dock fortfarande i taktpinnen och skapade flera lägen som hade kunnat resultera i ett ledningsmål ifall inte Erik Källgren varit tät.

Målet skulle också komma – ett inte allt för oförtjänt sådant. Thomas Valkvae-Olsen rakade in en retur och den stora SSK-klacken brast ut i jubel. AIK hade desto svårare att komma till klara lägen – mycket till stor del på grund av antalet felpass som skedde på isen.

Gästerna fortsatte att vara heta framför mål och lyckades i början av den andra perioden att utöka sin ledning till 2–0 efter att Nicklas Grossman hittat en lucka.

Trots ett stort skottövertag för Gnaget hade hemmalaget svårt att få hål på George Sörensen.
Éric Castonguay fick en stor chans i den tredje perioden och var nära att komma igenom men fick sin klubba avhuggen vid skottögonblicken. Domaren valde dock att fria.

Södertälje var samtidigt disciplinerat och försvarade sig väl. AIK fick för det mesta testa att skjuta långt utifrån – vilket inte var några problem för Sörensen i SSK-kassen.

Gnaget tog ut målvakten i jakt på en reducering men förmådde inte att få in pucken. Matchen slutade i Södertälje-seger.

Nästa match är på onsdag den 15 november - då Timrå IK kommer på besök.