AIK fortsätter segertåget
Publicerad: 2018-02-09

AIK slog Södertälje på fredagskvällen hemma på Hovet med 6-4!

Matchen hann knappt starta innan vi fick se matchens första mål. Anton Holm gav Gnaget ledningen genom att sätta dit 1–0 efter bara 33 sekunder in i första perioden. Det blev en intensiv inledning på matchen, i synnerhet från hemmalaget. Södertälje fick chansen att reducera i och med ett friläge direkt efter att man blivit fulltaliga, Erik Källgren var dock bra med på den – räddningen resulterade i en spelomvändning för AIK vilket man också förvaltade väl, 2–0 genom Jens Jakobs. Tid 3:44. Tempot höll i sig och hemmalaget fortsatte pressa på, Södertälje lyckades dock reducera till 1–2 efter 11 min. Matchen skulle stagnera under några minuter, bortalaget skapade ett par heta målchanser men som avvärjdes från Erik Källgren. Publiken skulle få se ytterligare ett mål innan perioden var över, Jesper Frödén tryckte dit 3–1. Högt tempo och intensiva första 20 min, så summeras perioden på bästa sätt.

Södertälje inledde andra perioden på ett bättre sätt än vad man gjorde i första, längre anfall och ett större puckinnehav för bortalaget – man fick även med sig två stycken utvisningar i början som dock inte resulterade i någonting nämnvärt. AIK fick även dem chansen i numerärt överläge, men där målfabrikationen lös med sin frånvaro. Ju längre perioden pågick, desto grinigare blev det, mer kamp och fler dueller ute på isen. Södertälje lyckades få in en reducering till 2–3 efter drygt 16 min spelade av mittenakten. Målet var det sista som skedde och en uddamålsledning för AIK skulle stå sig när vi gick in till pausvilan.

Södertälje fick bästa möjliga start då man kvitterade efter endast 7 sekunder in på den tredje perioden, försvarsslarv föranledde det målet. Det oavgjorda resultatet blev inte långvarigt, AIK kunde replikera omgående efter en målvaktstavla, målskytt David Berg. Hemmalaget mobiliserade tryck mot bortakassen, men en ribbträff satte stopp för ett AIK mål den gången. Istället tryckte bortalaget in en kvitteringspuck efter 6:38, vilket innebar 4–4. En minst sagt målrik inledning på sista perioden, precis på samma sätt som matchen inleddes på. 16:00 stod klockan på när Södertälje fick en man utvisad, sekunder efter det ännu en spelare till utvisningsbåset och ett ypperligt läge för AIK att ta ledningen, en chans man också tog tillvara på genom Anton Holm. 5-4. Bortalaget tog sedan ut målvakten, för att göra ett sista försök att få in en kvittering, vilket man inte lyckades med. AIK’s lagkapten Christian Sandberg kunde istället punktera matchen med lagets sjätte mål för kvällen - slutresultat 6-4!