Ny vändning gav tre poäng

13 januari 2021 21:47
herr

AIK vände på nytt ett underläge i den tredje perioden till seger.


Fabian Zetterlund inledde piggast och spelade sig fram till två farliga chanser i början av matchen, som annars kom att handla mycket om Väsbys försök att bräcka Claes Endre. AIK:s målvakt stod dock för flera imponerande ingripande och höll gästernas forwards mållösa. Svordomarna från Väsbys bänk blev därför allt fler och mer högljudda ju längre matchen led. Och var det inte för Endres räddningar stod ramen i vägen för Väsby.

Puckinnehavet var alltjämt AIK:s men laget hade svårt att omvandla det till några målchanser. Närmast var Anton Karlsson som skulle raka in pucken i öppet mål men fick i avslutningsmomenten ett slag på handen, vilket renderade i ett resultatlöst powerplay. Istället fortsatte Väsby vara giftiga när de ställde om och domaren var två gånger i matchen tvungen att ta till videobedömning för att vara säker på att gästerna inte satt sig i förarsätet med ett ledningsmål.

Vid den tredje videobedömningen skulle dock ett ledningsmål falla för gästerna. Men AIK replikerade omgående via Anton Holm, som har börjat hitta nätet, och styrde in Eric Norins skot i mål. För #36 slutade inte det roliga där utan han gav även AIK ledningen efter att ha serverats i slottet av sin kedjekamrat, Fredric Weigel.

Två mål i matchens slutskede av Max Lindholm och Nicklas Heinerö gav segersiffrorna 4-1.

Nästa match för AIK är på fredag då laget tar sig an Modo på bortaplan.