Jonathan Andersson klar för ytterligare två säsonger!

11 januari 2016 10:50

Arbetet med att bygga ett lag inför nästa säsong är i full gång. Gustaf Lindvall valde tidigare att förlänga sitt kontrakt ytterligare två säsonger och nu har Jonathan Andersson valt att göra detsamma.
- Jonathan har i år varit en av de stabilaste backarna i HockeyAllsvenskan, säger Anders Gozzi.


Jonathan Andersson kom till AIK via Almtunas J20 inför säsong 2011-12. Efter en säsong i AIK:s J20 spelade backen parallellt med AIK:s A-lag i SHL och gjorde totalt 30 matcher i högsta ligan, då blott 19 år ung. "Jonte" belönades med sitt första A-lagskontrakt efter den säsongen och har nu över fyra säsonger gjort 73 SHL-matcher och totalt 165 matcher i den svartgula-tröjan. Den enda klubben han representerat på A-lags nivå utöver de fyra matcher han gjorde för IK Oskarshamn, under en kort utlåning säsongen 2013-14.

Inför denna säsong förklarade AIK att man har en plan att nå SHL inom tre år, men förlängde Jonathans kontrakt på ett år. Backen från Valdermarsvik har gjort så pass bra ifrån sig att klubben nu erbjudit honom att vara med på hela resan.

– Jonathan har haft en bra utveckling och visat att han är en jätteduktig hockeyspelare med en fin skridskoåkning. Han har spelat på SHL-nivå tidigare och visat att han kan göra det bra och i år har han varit en av de stabilaste backarna i HockeyAllsvenskan. Vi är hemskt glada att Jonte blir en del av den stomme vi bygger vidare på, kommenterar Anders Gozzi.

Och klubbens förtroende var avgörande för Jonathan när han skrev på.

– Jag trivs i Stockholm och i AIK. Och med den ledning vi har nu känns det helt rätt. Men den största anledningen till att jag valt att förlänga kontraktet är att klubben tror och vill satsa på mig, säger Jonathan Andersson.

Om man sneglar på din statistik kan man se att du är delad sexa i lagets interna poängliga och gjort mest poäng utav AIK:s backar såhär långt in i säsongen. Är ditt offensiva spel något som du har förbättrat?
- Jag känner att jag alltid har haft offensiva egenskaper, men att jag i år verkligen har fått utdelning. Den största förbättringen är egentligen mina defensiva egenskaper. Allt som allt gör jag min bästa säsong i AIK och det känns otroligt skönt att det kommer blir fler, avslutar Jonathan.

Det nya kontraktet med Jonathan Andersson sträcker sig över säsong 16/17 och 17/18.