Frödén tvåmålsskytt när AIK vann i genrepet
Publicerad: 2018-09-13
Herr
AIK besegrade Vita Hästen med 5–1 i genrepet. Nu blickar vi framåt mot den HockeyAllsvenska premiären mot Bik Karlskoga på Hovet den 21 september.

Matchen inleddes förvisso i ett avvaktade tempo där det till en början kändes som att båda lagen var försiktiga och inte ville dra på sig någon onödig skada inför seriestarten. AIK släppte dock handbromsen och visade återigen den här försäsongen att laget kommer att vara i toppen. Laget gick upp till en tvåmålsledningen i den första perioden.

Castonguay har hittat målformen

Två mål i Skoda Trophy och ett nytt ikväll från #27:s klubba. Éric Castonguay börjar hitta målformen fram till seriestart. Kanadensaren gjorde 2–0 till AIK i numerärt överläge i slutet av den första perioden. Jesper Fröden hade då tidigare i perioden redan spräckt nollan efter att ha kyligt åkt förbi en liggandes Viktor Kokman i hemmakassen och lagt in pucken i öppet mål.

Gnaget visade prov på spelskicklighet och hade inga större svårigheter att ta kommandot. AIK matade skott mot mål och hade efter två perioder 25–11 i skott. Dominansen i statistiken visade sig även på isen och Daniel Muzito Bagenda utökade gästernas ledning till 3–0 genom en fin soloprestation. Daniel hade med sig Éric Castonguay i ett två-mot-ett-läge men valde att avsluta själv. Ett korrekt beslut skulle det visa sig då den satt stensäkert i nättaket. Målet, ska tilläggas, kom till i numerärt underläge.

Jesper Frödén tvåmålsskytt

Vita Hästen replikerade omgående genom Jesper Samuelsson som dundrade in reduceringen med ett slagskott från blå. Men närmare än så kom aldrig hemmalaget.

Jesper Frödén hade en lyckad afton. Utöver 1–0-målet lyckades även forwarden hamna i målprotokollet när han utökade marginalen till hemmalaget genom att vara framme på en retur i numerärt överläge och sätta dit sitt andra mål för kvällen i början av det tredje perioden. Vilket tog död på den spänning som möjligtvis fanns innan målet.

Var det någon Hästen-supporter som fortfarande hoppades på ett mirakel grusade Markus Hermanstad den förhoppningen när han satte spiken i kistan, till 5–1, efter att ha fintat bort Viktor Kokman i sitt friläge.

Boka biljett till premiären - vi blir många

Premiären närmar sig med stormsteg. Den 21 septmeber tar AIK emot Bik Karlskoga på Hovet. I skrivande stund är det över 5000 biljetter bokade till matchen. Var med du också från start när säsongen drar igång på riktigt!

Boka dina biljett till premiären här ››

AIK Ishockey