Tack för igår
Publicerad: 2020-02-24
Gårdagens hemmamatch mot Mora var Barncancerfondens match där familjerna fick delta i flera aktiviter runt omkring matchen. Ett arrangemang som blev väldigt lyckat och gav många leenden under dagen.

Det började klockan 13.30 när portarna till Hovet öppnade. På Hovmästaren, som var abonnerad åt Barncancerfondens sällskap, möttes ungarna av signerade tröjor av AIK-spelarna.

SPGARENA hade dukat fram popcorn, korv och dricka som alla kunde få njuta av innan och under matchen.

Efter att tröjorna snabbt hittat nya ägare fortsatte dagen med trollerishow av ingen mindre än trollkarlen Dozzie. En uppskattad show bland både den ynge och äldre publiken.

Familjerna fick även sällskap av AIK-spelare som deltog i arrangemanget. De var bland annat med vid rithörnan, spelade bordshockeyspel och pratade med både barnen och de vuxna.

Strax innan nedsläpp var det så dags att bege sig ner till spelartunnel för att heja fram AIK innan nedsläpp.

Barnen var även med och deltog vid det ceremoniella nedsläppet, tillsammans med matchvärden Beans in Cup. De valde även, tillsammans, matchens spelare i AIK som blev målvakten Robin Wallin.

Under matchen fick även barnen chansen att intervjua sina idoler i periodpauserna samt delta i populära Menswear Challenge.

– Vi vill rikta ett stort tack till AIK Hockey för den fina dagen som var uppskattad av samtliga deltagare. Dessa typer av arrangemang är viktiga för familjerna som då har chans att få en paus i vardagen, berättar Emelie Caremstam, föreningskoordinator på Barncancerfonden Stockholm-Gotland.

Barncancerfondens match arrangerades för fjärde säsongen i rad.

AIK Ishockey