Viktig seger i streckmöte
Publicerad: 2012-12-06

Eldebrinks första poäng som huvudtränare blev två viktiga sådana. En 4-3 seger på straffar borta mot Timrå innebär att AIK närmar sig konkurrenten i tabellen.
AIK:s mål gjordes av Nicklas Jensen och Oscar Steen.

AIK gjorde en bra första period och kunde lämna isen i Eon Arena med 1-0-ledning.Oscar Steen var påpassligt framme på en retur efter en minut och petade in pucken bakom Joakim Lundström.

I andra perioden blev det en scenförändring likt den hemmapubliken på Hovet fick uppleva när AIK mötte Färjestad för några dagar sedan. Timrå tog över spelet, främst genom powerplay. Det var också i numerärt överläge som hemmalagets kvittering skulle komma.

Backen Mat Robinson fick kliva in och kunde från nära håll placera in 1-1 bakom en chanslös Niklas Lundström. Men bara 25 sekunder senare gav bortalaget publiken i Timrå en riktig kalldusch. På en kontring kunde målkungen Niklas Jensen stöta in 2-1 på Broc Littles fina flippmacka.

I period tre ökade Timrå trycket mot Niklas Lundström i AIK-kassen. Desperata medelpadingar skapade många farliga chanser mot den nyuttagna JVM-målvakten. Trots ett stort spel skulle Lundström få kapitulera.

Timrå speciella målskytt Niklas Nordgren fick ett nästan öppet mål efter vackert genomspel. Forwarden gjorde inget misstag när han nöp till. Lundström fick plocka ut kvitteringspucken bakom sig.

Timrås ledningsmål kom efter halva perioden. En massiv Timrå-press gav Jesper Dahlroth läget att kasta in pucken från blålinjen. En skymd Lundström såg pucken försent. Efter videogranskning för offside i målgården godkändes målet.

Inte mycket det i läget talade för att AIK skulle komma igen. Men Björn Melin och Oscar Steen ville annat. Edgars Klavins dumpade pucken djupt i Timrå zon. En självsäker Joakim Lundström gick ur kassen för att spela bort pucken. Men Melin läste läget bra och bröt passningen och kunde ge Steen öppet mål. Centern sköt enkelt in kvitteringspucken.

Resultatet höll matchen ut och fick avgöras på straffar. Där var Björn Melin återigen kyligast och avgjorde tillställningen.

Därmed tog AIK med sig två viktiga poäng från Medelpad. På söndag väntar Växjö hemma på Hovet i en ännu en sexpoängsmatch.