Christian Sandberg är vår nya kapten!

13 augusti 2015 15:00

AIK har beslutat om en ny kapten för laget. Valet har fallit på vår kulturbärare Christian Sandberg!
- Det var ett enkelt val, säger Sportchef Anders Gozzi.


"Har lagets förtroende"
Christian Sandberg har i fyra säsongerna varit assisterande kapten bakom Patric Blomdahl som burit kaptensrollen med bravur. I och med att "Blommans" framtid fortfarande är oviss har man behövt utse en ny kapten inför kommande säsong, och valet föll alltså på Christian Sandberg.

- Det var ett enkelt val, Christian har ett enormt stort AIK-hjärta, han ger alltid hundra både på och utanför isen. Det är en bra person med rätt värderingar för den här satsningen. Han har lagets förtroende, säger Anders Gozzi.

"Det är en stor ära"
Christian Sandberg har gjort över 450 tävlingsmatcher för AIK och representerat klubben hela sin karriär, både på ungdoms- och seniornivå. Denna lojalitet har gjort "Sampa" till en stor AIK-ikon och kulturbärare för klubben. Nu väntar ett nytt ansvar som kapten för laget något som växt fram efter hans tid som assisterande kapten.

- Först och främst är det skitroligt och en stor ära att få bli kapten i AIK. Det är något man har drömt om. Jag har haft turen att ha spelat med många bra kaptener som varit ett föredöme för mig. Jag ska inte ändra på mig själv utan fortsätta leda laget på samma sätt, säger Christian Sandberg.

Assisterande kaptener blir Marcus Jonsson, Fredrik Hynning och Emil Lundberg.