Straffskytten Melin: "Långa resor passar mig"

7 december 2012 00:08

Björn Melin har hittat formen. Med fyra poäng på lagets tre senaste matcher är han i toppen av poängproduktionen den senaste tiden. I matchen mot Timrå blev han straffhjälte.
– När jag fick frågan tänkte jag ”Fan, jag tar den idag”, jag hade en bra känsla, säger han om sin avgörande straff.


Björn Melin, 31, har haft en tuff start på säsongen. Han kom till klubben som en poängspelare, men skörden har fram till nu varit svag. Men nu börjar högerskytten leverera. I det två senaste bortamatcherna har han gjort fyra poäng, fördelat på två mål och två assist.
– Ja, långa resor verkar passa mig, haha.

I matchen mot Timrå var han den stora segerorganisatören. Med tre minuter kvar av matchen grävde han fram pucken till Oscar Steens kvittering, och fick sedan själv göra det avgörande målet i straffläggningen.
– Det är oerhört viktigt där vi är att få extra poängen. Det är bra för självförtroendet.

Vad tänkte du när du skulle slå straffen?
– Jag är ju egentligen ingen straffläggare, men när jag fick frågan tänkte jag ”Fan jag tar den idag”, jag hade en bra känsla.

AIK är fortfarande hårt skadedrabbat. Med åtta man på skadelistan blir det mycket speltid. Björn, som spelade 20 minuter, menar att det är viktigt att vara noggrann i sina byten.
– Man får tänka till lite extra. Anders (Eldebrink) vill att vi ska ha en väldig intensitet därute och då får man verkligen inte ha för långa byten för då orkar man inte. Så det gäller att ha disciplin och det tycker jag vi haft hyfsad koll på.

AIK vänder hem till Stockholm med två poäng i bagaget.
– Det var otroligt skönt. Vi slet hårt för poängen och det är skönt att vinna även om vi inte gör vår bästa match. Det är en styrka.