Fredrik Hynning förlänger: ”Ovärderlig rutin”

22 augusti 2014 09:11

AIK fortsätter att bygga hemvävt. Fredrik Hynning, 31, har nu förlängt sitt kontrakt med klubben.
– Fredrik har ett stort hjärta för klubben och besitter ovärderlig rutin för det här unga laget, säger sportchefen Daniel Rudslätt.


Rutinerade Fredrik Hynning, 31, fortsätter i AIK. Den välmeriterade forwarden, som har spelat över 200-matcher i AIK-tröjan, förstärker den redan starka svartgula stämpeln på det nya AIK.
– Fredrik har ett stort hjärta för klubben och besitter ovärderlig rutin för det här unga laget. Under en tioårsperiod har han spelat i vår högsta serie och självklart kommer han kunna fylla en minst lika viktig roll i allsvenskan. Dessutom har han en bred hockeykunskap som gör att han kan användas både som center och forward. Det ger en bra bredd till truppen, säger sportchefen Daniel Rudslätt.

Hynning har redan tränat med laget under en längre period. Främst för att de nya tränarna Fröberg och Gradin ska få en bild spelaren.
– Vi har höga målsättningar med kommande säsong och då är det viktigt med en bra blandning av ungdomlig entusiasm och rutin. Fredrik bidrar med, förutom sin hockeyskicklighet, ett lugn som kommer ingjuta mod i vår unga trupp. Dessutom brinner han av revansch efter fjolårssäsongen, säger tränare Fröberg.

För Hynning själv var valet enkelt. Även om AIK:s degradering innebär spel i en lägre division och en rejäl lönesänkning.
– Mitt förstaval har hela tiden varit AIK. Det är klubben jag är uppfostrad i och jag känner såklart väldigt mycket för hela föreningen. Jag har en stark tro på det lagbygge som görs nu och är övertygad om att vi är ett lag som kommer växa mycket under säsongen.