Målvakten Alexander Sahlin ansluter

30 juli 2021 17:00
herr

AIK Hockey är överens med målvakten Alexander Sahlin och har därmed säkrat målvaktsduon inför säsongen.


30-åriga Alexander Sahlin har senaste åren huserat i Södertälje SK, förra säsongen var konkurrensen tuff och Sahlin blev utlånad till Strömsbro i HockeyEttan innan han skrev på för Almtuna och avslutade säsongen starkt. Nu är han klar för AIK Hockey kommande säsong och sportchefen Christoffer Malm är mycket nöjd:

–Sahlin kommer till oss med stor erfarenhet av att ha spelat i ligan i flera år. En modern målvakt med bra storlek och kommer utgöra målvaktsparet tillsammans med Pavel vilket vi är väldigt nöjda med. Det är två målvakter som varje dag kommer tävla mot varandra om att få stå matcher samtidigt som vi tror de kommer utgöra ett bra par som hjälper och sporrar varandra varje dag, säger han.

Även målvaktstränaren Christopher Heino Lindberg som kommer jobba mest och närmast med både Alexander och Pavel är glad över tillskottet i truppen.

–Sahlin är en målvakt som har en väldigt hög högsta nivå. Han har länge varit en stabil målvakt på HockeyAllsvensk nivå men inte riktigt tagit nästa steg. Jag tror han har stora möjligheter att göra det hos oss i AIK. Vi har haft en bra dialog om vad som krävs och han är väl medveten om sina styrkor och förbättringsområden. Det ska bli superkul att få jobba med honom och förhoppningsvis når både han och AIK Hockey samma mål - SHL, säger Heino.

Alexander är inte bara bekant i HockeyAllsvenskan utan även i Stockholm, i sex år har han bott i Bromma med familjen så när AIK Hockey tog kontakt var det inte mycket att fundera på.

–Dels så är AIK en storklubb som vill uppåt, och det är alltid roligt att spela i den typen av anrika klubbar och föreningar. Sen som sagt så passar det väldigt bra familjemässigt, och dessutom är det ju svårt att tacka nej till dem också. Så när AIK hörde av sig så klaffade allt egentligen.

Utöver att det mesta klaffade för honom så lockade det som Christoffer Malm presenterade för målvakten samt samtalen med lagets målvaktstränare ’Heino’.

–De la upp hur de tror att det kommer se ut, och jag kollade upp vilket lag som fanns på pappret och det är ju ett väldigt skickligt sådant. Men jag pratade väldigt mycket med Heino och hade ett fantastiskt samtal med honom och det var mycket det som gjorde att jag verkligen ville komma hit, berättar Alexander.

–Det som kändes bra är väl hur han har jobbat innan, man såg ju vad han gjorde med Endre och vad de fick ut av honom. Samt hur han vill jobba och vad han ser att han vill förbättra hos mig, hela den processen som vi ska gå igenom lät väldigt rolig, lockande och utmanande, utvecklar han.

Trots sin ålder och erfarenhet känner Alexander själv att han inte riktigt fått det att lossna helt än. Nu ser han fram emot lite av en nystart i AIK där han kunna få visa att han har mer att ge än vad han fått chansen till hittills.

–Det har varit lite upp och ned, i Södertälje var det mycket målvakter in och ut så jag körde väl fast lite. Jag tycker att jag fick visa att jag har mer att ge när jag kom till Almtuna i slutet av säsongen och fick förtroende igen.

–Bristen av förtroende är nog absolut en liten del av varför det fastnat för mig, det vet alla som håller på med idrott att man växer med förtroende, lägger Alexander ärligt till och fortsätter berätta om sina förhoppningar med sin nya målvaktstränare.

–Jag vet hur jag vill spela och sen finns det alltid mycket man kan utveckla, målvaktsspel går ju framåt hela tiden. Jag ser fram emot att jobba med Heino, jag tycker han hade riktigt spännande idéer och det känns som att jag är där i karriären när jag behöver få börja om lite, få nya röster och så. Det tror jag kan bli perfekt!

Alexander Sahlin beskriver sitt målvaktsspel som lugnt och att han läser spelet bra. Utanför isen är han en sprallig och glad person som tycker om att skoja och snacka med lagkamraterna. Men höras mest i omklädningsrummet tror han inte att han kommer att göra. Någon som däremot kanske kommer höras än mindre är Alexanders nya målvaktskollega Pavel Khomchenko.

–Jag har alltid jobbat väldigt nära mina målvaktskollegor, varit bra vän och alltid velat och kunnat prata mycket med dom. Jag vet inte hur Pavels engelska är, men jag får väl lära mig lite ryska jag då kanske. Det ska bli intressant, men det kommer nog att bli lite annorlunda antar jag, säger han med ett skratt.

I övrigt har Alexander många bekanta ansikten att återförenas med i laget.

–Jag har ju spelat med bland annat ’Heine’ (Nicklas Heinerö), ’Wagge’ (Fredric Weigel), Holm och ’Lucke’ (Lucas Carlsson) i SSK. Nu ska jag inte glömma någon… Men det är ett gäng, och sen vet jag ju vilka de flesta är också så jag har koll. Det blir ganska enkelt att komma in i gruppen.

Gruppen beskriver Alexander som det viktigaste för att forma ett starkt lag, och utöver att få träffa dem ser han fram emot den kommande säsongen av fler anledningar.

–För egen del så vill jag ju studsa tillbaka och visa alla vad jag går för och vad jag jag kan. Jag vet att jag kan få ut det mesta av det på en jämnare basis också. För laget hoppas jag att vi kan vara med och utmana, när vi tittar på pappret så tycker jag vi har ett starkt lag. Men det gäller att få ihop det, HockeyAllsvenskan kan ju vara så sjukt jämn, så det är fruktansvärt viktigt att få ihop laget och hela den biten, berättar han.

–Publik på matcherna hoppas jag verkligen att vi får ha. Gud vad jag hoppas. Jag tycker inte alls att det var roligt att spela utan publik. Det ger så mycket mer och det är så sjukt mycket roligare. Men man kommer nog få lite pulspåslag om det är publik, det tror jag absolut!

_Kontraktet med Alexander Sahlin är skrivet för säsongen 2021/2022. _