Tuff start på nya året
Publicerad: 2021-01-04
dam
Det nytt året inledde tyvärr i samma spår som det föregående slutade.

Norrlandsturné fick knyta ihop året 2020 för AIK:s damer som tyvärr slutade i två förluster. 2021 rivstartade med två hemmamatcher mot HV 71 och Göteborg.

Matchen mot HV 71 var en tuff utmaning. Gästerna är inne i en bra period och självförtroendet syntes ute på isen.

– När man möter ett sådant bra lag måste man vara noggrann och inte göra de misstag vi stod för. Vi hade samtidigt flera farliga chanser och ett par ramträffar som möjligtvis hade kunnat ändra matchens utgång. Men gör man inga mål och samtidigt släpper in sju mål vinner man inga matcher, konstaterar huvudtränaren Jared Cipparone.

Dagen efter väntade Göteborg på hemmais och matchen började bra för hemmalaget. De två första perioderna var AIK:s och laget ledde välförtjänt. Men i den tredje perioden kom gästerna ut starkt och vände matchen. Lisa Johansson såg till att AIK hade kontakt igen i form av en kvittering men Göteborg drog det längre strået och tog hem alla tre poäng.

– Likt matchen mot HV var det för många misstag från vår sida och det är något vi inte kan låta ske. Den tredje perioden är oacceptabel från vår sida och vi måste fokusera på uppgiften vi har framför oss, säger Jared och fortsätter:

– Vi är i en tuff situation nu där alla måste se sig själva i spegel. För att bryta trenden måste vi agera som ett lag och arbeta tillsammans.

Nästa match för AIK är onsdag 13 januari mot Djurgården.

AIK Hockey