Johansson och Hedin till OS-kval

26 oktober 2021 14:20
dam

Idag släpptes Damkronornas trupp inför OS-kvalet i Luleå senare i november. På listan hittar vi inte landslagsbekantingen Lisa Johansson, och även backen Linnea Hedin.


I början av november beger sig Damkronorna iväg för ett kort landslagsläger innan man i Luleå ska spela OS-kval inför OS i Peking i januari/februari. Matcherna mot Frankrike, Slovakien och Korea spelas i Coop Norrbotten Arena, Luleå, mellan 11-15 november och Sveriges matcher sänds i SVT.

–Det här laget har en mix av erfarenhet och hunger, kyla och hetta. Det viktiga för oss är att jobba vidare med de goda beteendena som vi jobbat med i drygt ett års tid, gärna ännu spetsigare, säger förbundskapten Ulf Lundberg till swehockey.se

AIK:s forward Lisa Johansson, som just passerat 400 matcher i SDHL, har många landskamper bakom sig. Lisa är nu återigen uttagen till Damkronornas trupp, denna gång väntar OS-kval. Uttagen till truppen är även AIK:s toppback Linnea Hedin som också hon representerat landslaget under flera tillfällen.

AIK Hockey önskar Lisa och Linnea stort lycka till i OS-kvalet!