AIK:s powerplay skillnaden i Sundsvall
Publicerad: 2015-08-18

Andra träningsmatchen för säsongen och andra vinsten. AIK vann över Sundsvall med 2-0 efter mål i powerplay av Martin Ahnelöv och Robin Kovács.

AIK är på bortaturné i Sundsvall för att möta både Sundsvall Hockey och Timrå IK. Ikväll väntade Sundsvall för motståndet, första träningsmatchen mot en seriekonkurrent.

Till kvällens match fick laget klara sig utan forwarden Malte Strömwall som ådrog sig en skada mot Huddinge, men Jesper Bratt anslöt till laget efter landslagsuppdrag och var uppsatt som extra forward.

Matchinledningen hade inte samma intensitet som i den första träningsmatchen och AIK tog sig in i matchen efter drygt halva perioden först efter två powerplay. Även om Gnaget börjde matchen trögt klev man in i periodvilan med fördel. En del chanser åt båda håll, men inget lag fick utdelning på de lägen man skapade. Fredrik Hynning fick AIK:s bästa chans när han, inte helt ostört, försökte stöta in pucken på en bra passning framför mål.

Andra perioden började där den slutade, med fördel för AIK som återigen fick med sig ett par utvisningar som befäste tryck på Sundsvall. I det fjärde powerplay:et kom också utdelningen. Martin Ahnelöv, som gjorde mål i spelformen mot Huddinge, drog in ett handledsskot från blå som satt upp i nättaket bakom Sundsvalls målvakt. Marcus Jonsson hjälpte till genom att skymma Sundsvall-målvakten.

I tredje perioden kom ytterligare chans i spel 5-mot-4 för AIK. Robin Kovács utnyttjade spelet i numeret överläge och gjorde snyggt 2-0 mellan benen på Åkerlund. Sista minuten plockade Sundsvall ut målvakten, men lyckades inte etablera någon press på AIK som istället var två stolpträffar från att göra 3-0 i öppen bur.

AIK har två vinster på två matcher och 6-0 i målskillnad, varav fyra av målen i powerplay. Redan imorgon väntar nästa träningsmatch mot Timrå IK i E.ON Arena, nedsläpp kl. 19.00.
Matchen kommer att sändas på nätet för 99 kr.