Förlust i Husqvarna Garden
Publicerad: 2021-11-19
herr
Den fjärde matchen mot HV71 var av liknande karaktär som de tre tidigare. Idag lyckades AIK dock inte spräcka målnollan trots många chanser och man nådde inte upp till samma höga nivå.

Fredag i Husqvarna Garden och AIK hade för avsikt att fortsätta det hårda jobbet man visade upp i onsdags, och det gjorde man även stundtals.

Det närmsta AIK kom ett mål var redan i början av första perioden när man fick ett tidigt powerplay, men pucken var inte helt över linjen och därefter var det bara nära chanser för de, för dagen, gråklädda AIK-spelarna. Hemmalaget HV71 tog ledningen några minuter senare och utökade den till 2-0 i mitten av andra perioden.

Tredje perioden var en känslofylld sådan, mycket gruff och tacklingar vilket resulterade i att både Fredric Weigel och Alexander Deilert spillde blod. I sista perioden kunde HV71 även göra 3-0, även det i mitten av perioden och AIK föll allt längre ifrån en reduceringspuck.

AIK åker hem tomhänta och får ladda om inför onsdagens hemmamatch mot Björklöven.