Michael Nylander provspelar med AIK

5 februari 2014 08:49

Veteranen Michael Nylander återvänder till AIK där han startade sin framgångsrika elitkarriär för drygt 20 år sedan. Kontraktet gäller till att börja med de två första matcherna innan OS-uppehållet.
– Det ska bli spännande att följa honom, säger sportchefen Daniel Rudslätt.


Veteranen Michael Nylander är tillbaka i AIK. Den 41-åriga veteranen spelade i klubben i början av 90-talet innan han lämnade för en lång och framgångsrik karriär i NHL. Men nu är han alltså tillbaka i Stockholm och ska spela klubbens två återstående matcher innan OS-uppehållet.
– Vi vill testa och se ”Nyllet” på den här nivån. Vi vet att han besitter en otrolig spelintelligens och erfarenhet. Det ska bli spännande att följa honom.

Nylander börjar träna med laget under onsdagen och kommer förmodligen spela torsdagens match mot Brynäs och lördagens hemmamatch mot Linköping.

Efter att det varit ett struligt dygn sedan Esa Pirnes lämnade florerar rykten om att AIK vill göra sig av med fler spelare på grund av ekonomin. Men Rudslätt ger lugnande besked.
– Det stämmer inte alls. Läste precis att Björn Melin skulle vara på väg. Det är helt fel. Varken Melin eller AIK kommer att bryta kontraktet. Vi tittar just nu bara på att förstärka truppen och inget annat.