Jared Cipparone ny tränare för damlaget

6 april 2018 15:47
NYHET

Det sker en omorganisation i ledarstaben på damsidan - vilket gör att Jared Cipparone - som haft huvudansvaret i Djurgårdens IF de tre senaste säsongerna nu blir heltidsanställd med ansvaret för damlaget i AIK Hockey. – Det ska bli väldigt spännande, säger Jared.


Damlagets senaste rekrytering är lite av en ungdom, 32 år, men han har redan hunnit med och vunnit SDHL med Djurgården förra året och varit med i den svenska ledarstaben i OS 2018. Nu ska han bygga vidare på det AIK Hockey lagt grunden för.

– Det långsiktiga målet är självklart SM-guld med AIK Hockey. Laget har visat att de kan tävla på den högsta nivån. De hade det tufft i början av säsongen men den andra halvan och speciellt i kvartsfinalen mot Linköping kunde man se att det finns mycket bra att bygga vidare på, säger Jared som tar över Emelie Berggren efter fyra år som tränare för damerna och damjuniorerna.

– Jag har haft fyra väldigt utvecklande och roliga år som tränare i klubben. Jag har fått äran att lära känna och arbeta med fantastiska individer. Mitt mål har alltid varit att utveckla damhockeyn i Sverige och framför allt i AIK. Det jag främst tar med mig är all erfarenhet jag fått, men framför allt hur mycket tjejerna och de situationer som uppstår under en hockeysäsong.

Emelie Berggren vill även rikta ett stort tack till alla spelare och ledare hon jobbat med under åren i AIK.

– Ni har givit mig otroligt mycket. Jag är stolt över att AIK nu tar steget vidare och heltidsanställde en sportchef/huvudtränare till damerna. Nu väntar nya utmaningar i livet men jag kommer komma tillbaka till hockeyn i framtiden.

Anders Gozzi är nöjd över att ha kunnat rekrytera Jared Cipparone.

– Det är en spännande och meriterad tränare som varit med vårt damlandslag i ett år. Nu tar AIK ett större tag om damhockeyn och anställer Jared på heltid, som är en klok och skicklig coach i att utbilda individen. Han är en vinnare som vill ta AIK till toppen igen.

Jared börjar jobbet den 1 maj men kommer redan nu att se över lagbygget.

– Jag vill att vi ska spela snabb anfallshockey - och det gör att man behöver en viss typ av spelare med bra karaktär, en vilja att vinna och att ständigt utvecklas. Nu på måndag kommer jag att sätta mig med Emelie Berggren och dra lärdom från hur hon har arbetat, säger han och riktar även ett meddelande till AIK-supportrarna.

– Jag hoppas att det kommer fler som stödjer oss på våra hemmamatcher - spelarna är värda det. Tjejerna kämpar otroligt mycket och förtjänar fler på läktaren.