Storvinst efter upphållet
Publicerad: 2021-11-20
dam
AIK tog en säker vinst hemma mot Göteborg med hela 6-0 när även Alasalmi och Lagus var tillbaka i truppen.

AIK klev på is igen efter ett långt uppehåll i SDHL, två som även gjorde det men som varit borta längre var backarna Johanna Lagus och Emmy Alasalmi som båda varit skadade.

Glädjen slutade inte i och med återkomsten får två av AIK:s viktiga backar, utan fortsatte så snart pucken släpptes när Vendula Pribylova gav AIK ledningen efter bara 54 sekunder. 1-0 ledningen höll sig till paus men i andra perioden valde huvudtränaren Cipparone att ta timeout efter 7 minuter, och timeouten gjorde nytta. Drygt fem minuter senare gjorde Sarah-Ève Coutu-Godbout 2-0, följt av Erica Udén Johanssons 3-0. Två viktiga mål i mittenperioden som gav AIK en tryggare ledning inför tredje.

Och i sista perioden fick AIK ännu mer utdelning. Felicia Levin utökade till 4-0 och även 5-0, och Lisa Johansson satte spiken i kistan när hon gjorde 6-0 med fem minuter kvar av matchen.

Redan imorgon är det match igen, då på bortais mot Leksand med nedsläpp 18.00. Nästa hemmamatch för AIK:s damer är dock inte förrän den 11 december, då tar vi emot Djurgården på Ritorp klockan 13.00 – Säkra dina biljetter till derbyt redan nu på biljetter.aikhockey.se/dam