Rapport från söndagens öppna träning

3 december 2019 09:07
Michael Hedman
Michael Hedman

Under söndagen bjöd AIK Hockey in supportrar för att se lagets matchförberedande träning samt även möjligheten att ställa frågor till både spelare och ledare.


Efter en väl genomförd träning på Hovets is var det dags för intervjuer och först ut var VD Anders Olson och sportchef Anders Gozzi som berättade om klubbens rådande situation.

Kontentan var att AIK Hockey jobbar hårt med att hitta nya intäktsmöjligheter varje dag och hoppas inom kort kunna presentera ett nytt sponsoravtal bland annat.

Publiksifforna är lägre än budgeterat och klubben jobbar intensivt för att höja siffrorna.

Anders Gozzi berättade sin syn på truppen och de två senaste nyförvärven i form av Gustav Bouramman och Mika Järvinen. Samt hur laget för tillfället jobbar med att förbättra självförtroendet i gruppen, som är en stor anledning till att laget inte presterar på topp för tillfället.

Efteråt var det dags för kaptenstrion, Jacob Dahlström, Johan Larsson och Kim Tallberg att kliva upp på scen. Trion betonade vikten av att ta sig igenom detta som en grupp och hur de tillsammans jobbar varje dag för att slipa på detaljer i spelet som ska göra att laget börjar ta poäng igen.

Dagens sista intervju var med huvudtränaren Bobo Simensen som berättade sin syn på lagets senaste matcher. Efter en energifylld start mot Mora och bitvis även borta mot Modo berättade Bobo att laget har tappat i energi. Vilket både han och resten av laget jobbade stenhårt för att vända.

Supportrarna på plats fick även tillfälle att ställa sina frågor till samtliga uppe på scen och efteråt avnjöts en god lunch tillsammans med laget på Grekiska kolgrillsbaren.

AIK Hockey har som mål att bjuda in till ytterligare öppna träningar under säsongen. När nästa tillfälle i sådana fall dyker upp kommer klubben att kommunicera det i sina kanaler.