Patrik Klüft anställs som assisterande tränare!

9 maj 2016 20:00

Vi välkomnar ett nytt ansikte till den sportsliga ledningen. 38-årge Patrik Klüft är klar som ny assisterande tränare för A-laget.
– En otrolig vinnarskalle som visat sig enormt duktig på att jobba med individer, kommenterar sportchef Anders Gozzi.


Under den gångna säsongen har sportchefen Anders Gozzi också agerat assisterande tränare till Roger Melin, lyckosamt får man väl säga när de tillsammans med David Engblom och Stefan Persson tog laget till SHL-kvalet redan första säsongen tillsammans.

Men under den senare delen av säsongen har AIK och Patrik haft en dialog om hur han skulle kunna bli en uppbackning till huvudtränare Roger Melin.
– Det känns helt rätt att få in Patrik. Han är först och främst en otrolig vinnarskalle och visat sig enormt duktig på att jobba med individer. Och det är främst där hans roll som assisterade tränare kommer ligga, att jobba med varje enskild spelare för att utveckla dom och på så sätt göra laget bättre, berättar Anders Gozzi om varför man valt att anställa en ny assisterande tränare.

Patrik kommer senast från Djurgården där han som huvudtränare i J20-laget utvecklat juniorspelare framgångsrikt. Båda säsongerna slutade i SM-guld för J20-laget. Tidigare i sin karriär har han även varit huvudtränare i Kallinge/Ronneby som han i sin andra säsong tog upp till division 1, men 38-åringen har även hunnit med att vara huvudtränare för Vita Hästen och Piteå HC.

– Jag har i min bakgrund jobbat både med A-lag och med juniorutveckling. Och det känns kul att återigen bli delaktig i ett A-lag i AIK. Det är inspirerande att få jobba med ledarteamet som finns på plats och få fortsätta att vara med i en stor förening med en erfaren tränare som Roger. Jag hoppas kunna lära mig mycket av ledarteamet och samtidigt bidra varje dag med att hjälpa spelarna och laget att utvecklas, säger Patrik och fortsätter berätta om sin roll som assisterande tränare i laget;

– Det mesta kommer handla om individutveckling där jag tillsammans spelarna exempelvis går igenom videoanalyser för att utveckla deras spel. Vi vill få ut maximalt utav laget. Det är målet med årets AIK och jag ser fram emot kommande säsong med en grym energi!