9 AIK:are vann TV-pucken
Publicerad: 2019-11-04
JUNIOR
Stockholm Nord kan titulera sig som mästare i TV-pucken 2019 efter en dramatiskt finalseger över Östergötland. I laget fanns hela 9 (!) AIK:are i truppen.

I TV-pucken 2019 deltog sammanlagt 24 lag. Det spelades först fyra kvartsfinalkvalgruppspel med 2x6 lag samt att åtta lag spelade i slutspel. Under söndagen var det dags för medalj- och placeringsmatcher i Leksand och Falun. I finalen möttes Stockholm Nord och Östergötland.

Med dryga minuten kvar kunde AIK-spelaren Anton Dagerlind skjuta hem guldet till Stockholm när han gjorde 5–3 i boxplay. Finalen slutade 5–4.

AIK Hockey vill framföra sina gratulationer till samtliga spelare i Stockholm Nord och ett särskilt stort grattis till AIK-spelarna och ledarna som ingick i guldlaget.

Theo Hårdstam

I den historiska upplagan av TV-pucken 2019 hade AIK sex spelare representerade på tjejsidan.

I helgens finalspel var Stockholm ett av lagen som tog sig till slutspel på flicksidan. Efter vinst i kvartsfinalen med 5-0 mot Örebro blev det förlust mot Dalarna i semifinalen med 3-2. Bronsmatchen spelades mot Ångermanland där Stockholm vann med 3-0 och således slutade på en tredjeplats i turneringen.

AIK Hockey vill framföra sina gratulationer till samtliga spelare i Stockholm och ett särskilt stort grattis till AIK-spelarna som ingick i bronslaget: